Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η καθ’ημάς εθνική «αξιοπρέπεια»


Και ποιος δεν «υποκλίνεται» στο…ανθρωπιστικό μεγαλείο και στη…μεγαλοψυχία του νεοέλληνα που σύσσωμος κόπτεται για την τύχη των Τούρκων πραξικοπηματιών που ζήτησαν άσυλο εδώ, τη δίκαιη δίκη και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους ;               
Εξάλλου είμαστε ως κράτος μία δημοκρατική και ανθρωπιστική όαση, με ανεξάρτητη δικαιοσύνη που παραδίδουμε μαθήματα και στους ξένους (σύμφωνα και με ΠτΔ Παυλόπουλο) !!

Όπως πιθανότατα καταλάβατε τρολάρω, προσπαθοντας να εξηγήσω τη στάση σύσσωμου του πολιτικού συστήματος, του τύπου αλλά και του Ελληνικού λαού που έχουν αναγάγει σε εθνικό ζήτημα αυτούς τους Τούρκους πραξικοπηματίες που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας και απαιτούν την προστασία τους και τη χορήγηση ασύλου.

Και μιλάμε για τους πάντες εν Ελλάδι…δεξιούς, αριστερούς, φασίστες, φιλελεύθερους κομμουνιστές, και ότι άλλο υπάρχει, που προπαγανδίζουν τη νέα εθνική γραμμή...Μάλιστα οτιδήποτε διαφορετικό έξω από αυτή την εθνική γραμμή βαφτίζεται προδοσία και πλήγμα στην υπερηφάνεια του Έλληνα !

Η υποτιθέμενη ανεξάρτητη δικαιοσύνη λοιπόν (ποιος πιστεύει ότι αυτή δεν είναι μια κρατικά κατευθυνόμενη απόφαση; ) αποφάσισε τη χορήγηση ασύλου στον πρώτο από αυτούς τους Τούρκους και όταν η Τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε, τότε η φαιοκόκκινη κυβέρνηση του Τσίπρα άσκησε- για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Τούρκων- αίτηση αναίρεση της απόφασης. Την ίδια στιγμή ωστόσο ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τζανακόπουλος διαβεβαιώνει όλους τους Έλληνες ότι κανένας από αυτούς δεν θα παραδοθεί στην Τουρκία !

Oπότε την ίδια στιγμή σύσσωμη και η αντιπολίτευση (και το δήθεν φιλελεύθερο κατασκεύασμα του Μητσοτάκη) κατηγορεί- για τη συγκεκριμένη ενέργεια της- την κυβέρνηση ως προδοτική διότι υποτίθεται ότι θέλει να παραδώσει στην Τουρκία τα νέα…ινδάλαματά μας.

Για να το δούμε όμως πιο λογικά, τι είναι όλο αυτό και πως εξηγείται ; Γιατί η Ελλάδα πρέπει ντε και καλά να ρίξει λάδι στη φωτιά στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, να δώσει άσυλο και να αφήσει ουσιαστικά ελεύθερους αυτούς τους ανθρώπους ; Και γιατί αυτό είναι και λαϊκή απαίτηση ;

Ένα καθαρά πολιτικό κίνητρο δεν νομίζω πως υπάρχει, διότι δεν νομίζω και η «μαμά» Ρωσία (η χώρα που βρίσκεται ουσιαστικά πίσω απ’τον Γκιουλέν και τους πραξικοπηματίες του) να ενδιαφέρεται πλέον γι’αυτούς, αφού τον απώτερο στόχο της τον έχει πετύχει με τη φιλορωσική στροφή Ερντογάν.
Τότε τι είναι όλο αυτό ; 

H απάντηση είναι πιο απλή και σκληρή ταυτόχρονα. Είναι ψηφοθηρία στη βάση ενός τυφλού αντιτουρκισμού-που αποτελεί ουσιαστικά εθνική μας ιδεολογία- του τύπου «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου» ! Έστω και αν οι πραξικοπηματίες είναι και αυτοί Τούρκοι…
Με λίγα λόγια όλο αυτό στήθηκε από όλο το πολιτικό καθεστώς για να ικανοποιήσει το κόμπλεξ του μέσου Έλληνα ψηφοφόρου που θέλει νταηλίκια και κόντρες με τις ξένες δυνάμεις για να αισθανθεί υπερήφανος ! Πολύ περισσότερο φυσικά όταν αυτή η δύναμη είναι η Τουρκία.

Και μην μου πεις κανείς πως δεν είναι έτσι, διότι μια βόλτα από το Ελληνικό ίντερνετ αρκεί για να διαβάσει κανείς αυτές τις απόψεις περί εθνικής υπερηφάνειας, προδοσίας κλπ... Οι ίδιοι φυσικά είναι που θα ωρύονται  όταν η Τουρκία του Ερντογάν θα αγριέψει κι’άλλο και θα αρχίσει να προκαλεί και να ανοίγει νέα ζητήματα. Ή μήπως δεν είναι έτσι ;

Ότι ο μέσος Έλληνας σκέφτεται- για πολλούς ιστορικούς λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε- κάπως έτσι δεν είναι καμία είδηση, αλλά το θέμα είναι ότι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων- που πρέπει να  εκπαιδεύουν όσο γίνεται τον κόσμο στη real politic και τον ορθολογισμό- είναι απίστευτοι τυχοδιώκτες ανεύθυνοι και δημαγωγοί της πλάκας !

Και τέλος ας αφήσουν όλοι τους τα παραμυθάκια περί κινδύνου της ζωής των πραξικοπηματιών, αν εκδοθούν στην Τουρκία. Κανένας από όσους έχουν ήδη συλληφθεί στην Τουρκία δεν δολοφονήθηκε, ούτε υπάρχουν σοβαρές πληροφορίες για βασανιστήρια κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: