Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Το βρώμικο παιχνίδι και το αδιέξοδο στο προσφυγικό


Ας ξεκινήσουμε από το βασικότερο σε ότι αφορά το προσφυγικό και αυτό είναι- όπως έχουμε ξαναγράψει πολλές φορές- ότι ο Τσίπρας και η συμμορία του άνοιξαν εσκεμμένα και εντελώς άναρχα τα σύνορα μόλις έγιναν κυβέρνηση, όχι για λόγους ιδεοληψίας όπως λένε πολλοί, αλλά για να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα και διάσπαση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό το έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. διότι ήξεραν καλά ότι πρόκειται για ένα τεράστιο και αμφιλεγόμενο πλήθος μεταναστών από διάφορες χώρες και το λέμε αυτό διότι στην πραγματικότητα δεν είναι όλοι πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο. Επιπλέον ούτε καν έχουν ελεγχθεί επαρκώς τα στοιχεία, το backround και η καταγωγή τους και που δύσκολα μπορούν να ενταχθούν στο σύνολό τους στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη.  
  
Συνεπώς ήταν αναμενόμενο πως με τα ανοιχτά σύνορα για όλους, θα δημιουργούνταν σοβαρά προβλήματα αφού- εκτός των άλλων-μέσα σε αυτό το  πλήθος μπορούσε κάλλιστα να έχει παρεισφρήσει και ο οποιοσδήποτε κακοποιός ή τρομοκράτης και πραγματικά αυτό συνέβη !                                                                                                           Αυτή λοιπόν η κατάσταση δεν δημιούργησε προβλήματα μόνο στην Ελλάδα ως πρώτη χώρα υποδοχής (που φυσικά δεν έχει ούτε υποδομές, ούτε δουλειές, ούτε κατοικίες για να τους φιλοξενήσει) αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες και έκανε την Ελλάδα έναν κόμβο απ’όπου περνούσαν οι λαθρομετανάστες και προς άλλες  χώρες της Ευρώπης.

Τι συνέβη μετά ; Ότι ακριβώς ήθελε ο Τσίπρας και η παρέα του, όταν άνοιξε τα σύνορα !  Όσες χώρες έπεσαν στην παγίδα του και άνοιξαν και αυτές άναρχα τα σύνορα, λόγω ιδεοληψιών και πολιτικής ορθότητας (κυρίως Γερμανία και Σουηδία), βρέθηκαν αντιμέτωπες με έναν μεγάλο όγκο ανθρώπων με άγνωστο backround  και που φυσικά δυσκολεύονται να βρουν εργασία, κατοικία και γενικά να ενταχθούν όπου πήγαν. Το αποτέλεσμα ήταν άνοδος της εγκληματικότητας, τρομοκρατικές ενέργειες και ταυτόχρονα άνοδος της ξενοφοβίας και  ακροδεξιάς σε αρκετές χώρες της Ευρώπης !

Αυτά ακριβώς λέμε ότι επιθυμούσε και ο Τσίπρας διότι η Ρωσία του "πατερούλη" του Πούτιν είναι αυτή επιθυμεί σφόδρα και ευνοείται από την άνοδο της  ακροδεξιάς στην Ευρώπη, την οποία και κατά κύριο λόγο ελέγχει, όπως ελέγχει και την ισλαμοφασιστική τρομοκρατία η οποία στην πραγματικότητα εξυπηρετεί κυρίως Ρωσικούς στόχους. 
                  
Κυρίως όμως αυτή η κατάσταση έχει αρχίσει να διασπά την Ε.Ε. στα δύο διότι οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης (που μερικές φλερτάρουν και με την άκρα δεξιά) δεν επιθυμούν  σε καμία περίπτωση να δουν αμφιβόλου backround μουσουλμάνους μετανάστες στο έδαφος τους και γι’αυτό σφράγισαν τα σύνορα τους. 
Ωστόσο η δυτική Ευρώπη (κυρίως η Γερμανία) βλέποντας καθαρά πλέον τι συνέβη με τα ανοιχτά σύνορα, θέλει πλέον να «ξεφορτωθεί» μετανάστες και απαιτεί το μοίρασμα τους σε όλη την Ευρώπη, κάτι που-όπως είπαμε- η ανατολική Ευρώπη αρνείται πεισματικά !

Να λοιπόν και η διάσπαση της Ευρώπης και τι ακριβώς ήθελε να πετύχει ο Πούτιν και ο Τσίπρας, με το άνοιγμα των συνόρων, δήθεν για ανθρωπιστικούς λόγους ! Και, εδώ που τα λέμε, ποιος έχει το δίκιο και ποιος πρέπει να αναλάβει την κύρια ευθύνη του προσφυγικού ; Αυτοί που άνοιξαν τα σύνορα ή αυτοί που τα έκλεισαν και προειδοποιούσαν για το τι μπορεί να συμβεί ; 

Kαι- όσο και αν δεν μας αρέσουν αυτές οι σκληρές δεξιές κυβερνήσεις Ουγγαρίας και Πολωνίας- πόσο δημοκρατικό είναι να τσαλαπατήσεις την εθνική κυριαρχία μιας χώρας και να της επιβάλεις την υποχρεωτική υποδοχή μεταναστών, όταν ως δύση δεν έχεις κάνει αυτά που πρέπει για να περιορίσεις τους κινδύνους που έχουν προκύψει, ακόμα και μέσα στις ίδιες τις χώρες σου ;

Γι’αυτό ήρθε λοιπόν και αυτή η πρόσφατη πρόταση του Πολωνού Τουσκ-που απορρίπτει την υποχρεωτική υποδοχή προσφύγων-  να εντείνει το χάσμα στην Ε.Ε. και που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στην Ελλάδα. Ο κύριος Τσίπρας φωνασκεί για το μεταναστευτικό, χωρίς φυσικά ούτε ίχνος αυτοκριτικής για το τι έχει προκαλέσει η μεταναστευτική πολιτική του στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά και στους ίδιους τους μετανάστες που ζουν στη χώρα μας σε επιεικώς άθλιες συνθήκες !

Και-ακόμα χειρότερα- έρχεται την ίδια στιγμή και ο αρμόδιος υπουργός για το μεταναστευτικό Μουζάλας και χωρίς ίχνος ντροπής και φιλότιμου  λέει ότι είναι πολύ πιθανόν να πεθάνουν μετανάστες σε αυτούς τους άθλιους καταυλισμούς που στιβάζονται !! Έτσι για να καταλάβει για άλλη μια φορά ο Ελληνικός λαός τι εστί η "ανθρώπινη πρώτη φορά αριστερά, με το ηθικό της πλεονέκτημα...

Στο παιχνίδι πάντα και ο ανεύθυνος και πονηρός Μητσοτάκης (ο οποίος δεν θέλει να δυσαρεστεί τον ρωσόδουλο Καραμανλή για να τον αφήνουν οι Καραμανλικοί ήσυχο) που όχι μόνο δεν έχει μιλήσει ποτέ κατά των ανοιχτών συνόρων, αλλά έχει προτείνει  κοινή γραμμή με τον Τσίπρα στο προσφυγικό και αυτό πραγματοποιεί ! Εξού και έσπευσε να καταδικάσει έντονα την πρόταση Τουσκ και να μιλήσει για έλλειψη αλληλεγγύης από την Ευρώπη κλπ…

Kαι φυσικά ρεαλιστική λύση για αυτό το φλέγον θέμα δεν έχουν να προτείνουν, ούτε ο Τσίπρας, ούτε και ο Μητσοτάκης, παρά τις φωνασκίες και τις κορώνες τους, ούτε και τα υπόλοιπα κόμματα της βουλής. Και από την άλλη υπάρχουν οι φασίστες και οι ναζιστές (χρυσαυγήτες και λοιποί) που εκμεταλλεύονται το θέμα για να κερδίζουν λαϊκή συμπάθεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια: