Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Πόσους θα πείσει το Συριζέικο «success story» ;


Αλήθεια τι έγινε που θα βγαίναμε στις αγορές ως Ελλάδα και που πανηγύριζαν γι’αυτό πρόσφατα κυβερνώντες και κανάλια ; Μείναμε στη διαδρομή ;

 Που πήγε το Συριζέικο «success story” και γιατί δεν μιλάνε τώρα τα ΜΜΕ περί αγορών, όταν προ καιρούς έσπευδαν να ανακοινώσουν ότι βγαίνουμε στις αγορές και όλοι σχεδόν το πίστεψαν ; Και ακόμη που πήγαν τα ρεπορτάζ για τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τα συσσίτια και τα παιδάκια που λιποθυμούν από την πείνα ; Μήπως τώρα χόρτασαν λόγω Τσίπρα  και δεν το ξέραμε ;

Για να τελειώνουν λοιπόν τα παραμύθια, αυτό που έγινε πριν λίγο καιρό ήταν απλά μια ουσιαστική πρόσκληση προς τις αγορές για να ξαναρχίσουν να μας δανείζουν (λόγω της όποιας δημοσιονομικής προόδου, ασχέτως πόσο κυνικά αυτή επιτεύχθηκε…) που προς το παρών δεν βρίσκει ανταπόκριση.  Το ίδιο είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση του Σαμαρά, αλλά και τότε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Πως λοιπόν θα κατάφερνε ο Τσίπρας να βγάλει τη χώρα στις αγορές, όταν δεν έχουμε καν φτάσει ακόμα στα επίπεδα της δημοσιονομικής προόδου της Νέας Δημοκρατίας και έχουμε και τα capital controls ;

Εδώ έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια απεγνωσμένη προσπάθεια των κυβερνητικών (μαζί με δημοσιογραφικά φερέφωνά τους) να φτιάξουν ένα ιδιότυπο Συριζέικο «success story» που στηρίζεται κυρίως σε ανακρίβειες και ψέματα. Τέτοιες είναι-πλην της αναπόφευκτης δημοσιονομικής προόδου- η μεγάλη μείωση της ανεργίας και η δημιουργία διακοσίων πενήντα χιλιάδων (!) νέων θέσεων εργασίας ή ακόμα και η αύξηση και μεγαλύτερη προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα (βγαίνουν δηλαδή από τα δεξιά στη Ν.Δ.) !

Σε αυτή την προπαγάνδα τους βοηθούν μάλιστα-ηθελημένα ή όχι- και κάποιοι ηλίθιοι υφεσιακοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι (Ντάισεμπλουμ, Γιούνκερ, Μακρόν κα.) που είτε μιλούν για δημοσιονομική πρόοδο (αδιαφορώντας ή αγνοώντας με ποιον τρόπου επετεύχθη αυτή) είτε και εξυμνούν ανοιχτά την κυβέρνηση των προβοκατόρων οι οποίοι προσπαθούν, από την ώρα που πήραν την εξουσία, να τους τινάξουν στον αέρα ως Ε.Ε. !

Ας περάσουμε όμως να δούμε με κάποια στοιχεία τι πραγματικά συμβαίνει στην άτυχη χώρα μας που πάνω στα ερείπιά της οι φαιοκόκκινοι προσπαθούν να φτιάξουν «success story”:

"Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα (και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ) σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική αρχή !

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην Ευρωπαϊκή Ενωση το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4% (117,5 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).

Ως προς την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,2% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,4%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 17,2% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 7,5% και 10,4%. Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι μόνο οι πρώην κομμουνιστικές η Βουλγαρία (40,4%) και η Ρουμανία (38,8%)...."   (Πηγή: ΑΠΕ).

Δείτε επίσης τα στοιχεία στο σύνδεσμο παρακάτω που δείχνουν τη στασιμότητα ή και χειροτέρευση των περισσοτέρων από τα βασικά στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας όπως εθνικό ακαθάριστο προϊόν, ρυθμοί ανάπτυξης, εισαγωγές-εξαγωγές, δημόσιο χρέος, εμπορικό έλλειμμα κα.


Και τότε λοιπόν πως μπορεί να ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εμφυσήσει- με τη μέθοδο αυθυποβολής-την προπαγάνδα του σε μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού και ότι θα παραμείνει στην εξουσία πέραν της τετραετίας ; Μπορεί με αυτήν την προπαγάνδα  να ανατρέψει την κατάσταση και όλα τα δεδομένα και να κερδίσει εκλογές, δεδομένου ότι και δημοσκοπικά φαίνεται ήδη μια μικρή άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και μια πτώση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη ;

Θεωρητικά όχι, αν θυμηθούμε πως απέτυχε παταγωδώς και το “success story” του Σαμαρά το οποίο προέβαλε τους αριθμούς που βελτιώνονταν σχετικά και άρα πως βγαίνουμε στις αγορές και βγαίνουμε από τα μνημόνια και την κρίση. Επειδή ωστόσο ο Έλληνας δεν είχε δει ακόμα καμία βελτίωση στην καθημερινότητά του, έκανε την ανόητη και ολέθρια επιλογή να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας πως θα έσκιζε τα μνημόνια και λοιπά παραμύθια… 

Αλλά και πως μπορείς να το αποκλείσεις  από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ τείνει να ελέγξει σε μεγάλο βαθμό το τηλεοπτικό τοπίο (ήδη έκανε δικό του το «Έψιλον» με τον Σαββίδη και ελέγχει ουσιαστικά και τις ειδήσεις του ΑΝΤ1 με τον φιλο-ΣΥΡΙΖΑ Χατζηνικολάου) και με τη βοήθεια της θλιβερής αντιπολίτευσης που συναίνεσε να συγκροτηθεί ΕΣΡ χωρίς να καταργηθεί ο φασιστικός νόμος Παππά !

Αλλά ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τις επόμενες εκλογές , μπορεί κάλλιστα να φράξει το δρόμο της Ν.Δ. από την εξουσία στερώντας της την αυτοδυναμία, οπότε μετά (αν πάμε σε διερευνητικές εντολές) ποιος ξέρει τι μπορεί να προκύψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: