Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Ο βασιλιάς είναι γυμνός: Διπλάσια η καταστροφή απ’ ότι έλεγε στις κάμερες ο Τσίπρας !!


Έκθετος έμεινε ο Πρωθυπουργός από τις θριαμβολογίες του περί «περιορισμένης καταστροφής», καθώς τα επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο αποκάλυψαν το μέγεθος της εξαπάτησης και της παραπληροφόρησης που επιχείρησε για μία ακόμη φορά το Μαξίμου !!

ΠΗΓΗ: www.protagon.gr

Μία μόλις μέρα κράτησαν οι «πανηγυρισμοί» του Αλέξη Τσίπρα ότι η καταστροφή από την πρόσφατη πυρκαγιά στην ανατολική Αττική ήταν «περιορισμένη». Τα στοιχεία για την καμένη έκταση που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ήρθαν να ρίξουν σαν χάρτινο πύργο τους ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε κάνει λόγο για… μόλις 15.000 στρέμματα καμένης γης, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να συγκρίνει το μέγεθος της καταστροφής με αυτό της πυρκαγιάς του Γραμματικού το 2009.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών το οποίο επικαλείται τα δεδομένα του συστήματος Κοπέρνικος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ανατολική Αττική έγιναν στάχτη πάνω από 26.000 στρέμματα γης, εκ των οποίων 17% είναι δάσος, 23% αγροτικές καλλιέργειες και περίπου 55% χαμηλή βλάστηση και θάμνοι.
Όπως αναφέρεται, η ταχεία χαρτογράφηση της καμένης έκτασης στην περιοχή του Καλάμου προήλθε από την επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων VIIRS, με ημερομηνία λήψης 16/8/2017. Στις 13 Αυγούστου 2017 και ώρα 16:50 τοπική, το σύστημα FireHub του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανίχνευσε για πρώτη φορά την πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής. Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας του ανέμου, του είδους της βλάστησης και της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 15 Αυγούστου αργά το απόγευμα.
Συνολικά, κάηκαν 3.900 εκτάρια δασικής και αγροτικής γης (δηλ. 39.000 στρέμματα, 1 εκτάριο ισούται με 10 στρέμματα) έγραφε η αρχική ανακοίνωση, για να διορθωθεί λίγο αργότερα σε συνολικά 2.690 εκτάρια, δηλαδή 26.900 στρέμματα.
Ο ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΙΟΥ
Ενδεικτική της κυβερνητικής βιασύνης και τσαπατσουλιάς στο θέμα της μεγάλης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική ήταν η εκτίμηση του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου την Τετάρτη περί 18.500 στρεμμάτων καμένης γης, μετά τα 15.000 στρέμματα του κ. Τσίπρα, με τους υπολογισμούς των κυβερνητικών στελεχών να παίρνουν την ανιούσα όσο πέρναγαν οι ώρες, φθάνοντας στα 20.000 στρέμματα καμένης γης. «Όλα στο πόδι, αρκεί να προλάβουμε» δηλαδή, αλλά μετά τον αιφνιδιασμό της επιστήμης (βλ. στοιχεία Αστεροσκοπείου), ο βασιλιάς είναι γυμνός…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά θα συμφωνήσουν και στα εκτάρια και στα στρέμματα ;
από τα 15.000 μέχρι τα 39.000 υπάρχει μεγάλη απόσταση !
Τελικά κύριε Τσίπρα πόσο γελοίος και αγράμματος μπορεί να είστε.
Δεν πάτε στο διάολο, να ησυχάσει λίγο ο Ελληνικός λαός ;
Μας κουράσατε ! Στο διάολο και ακόμα πάρα πέρα.
Αν μου πείτε ότι τον βρίζω, δεν τον βρίζω, βρισιά θα ήταν να του έλεγα
άντε στην ευχή του Θεού, τέκνο μου Αλέξιε !

Unknown είπε...

Για όλες τις αιτήσεις δανείου σας, είμαι η λύση.
Χρειάζεστε χρηματοδότηση, βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο δάνειο, μία αξιόπιστη και αξιόπιστη διεύθυνση (cassandrabazarov@gmail.com). Με τους επαναστατικούς μας τύπους δανεισμού χωρίς προβλήματα, επιλύστε όλες τις οικονομικές σας ανησυχίες σε μόλις 48 ώρες. Επομένως, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου: cassandrabazarov@gmail.com