Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Εθνικοθρησκευτική φαιδρότητα στη χρεοκοπημένη Ελλάδα !


Όταν η «πρώτη φορά αριστερά» του Τσιπράκου αποφάσισε να συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ. του φασίστα Καμμένου, περίμενε κανένας ότι ο θα τολμούσε- όπως λένε οι…αριστερές διακηρύξεις τους- να συγκρουστεί πουθενά με την εκκλησία ή με τον ελληνικό εθνικισμό και σωβινισμό ;

Πόσο μάλλον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη και τον αντιδυτικό ρωσόφιλο Ιερώνυμο,αλλά και την εκκλησία και το ποίμνιο της και πρέπει να τους κάνει τα κέφια. Στην πραγματικότητα ο ακροαριστερός ρωσόδουλος Τσίπρας κάνει ότι έκαναν και οι αδίστακτοι κομμουνιστές Πούτιν και Μιλόσεβιτς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τον εθνικισμό και την εκκλησία προκειμένου να γοητεύσουν τις μάζες και να ενώσουν τον λαό υπέρ τους.

Έτσι παρατηρούμε μια «πρώτη φορά αριστερά»- με υπουργό εξωτερικών τον εθνικοσοσιαλιστή Κοτζιά- που στοχοποιεί γειτονικές χώρες και επιδιώκει τεταμένες σχέσεις με αυτές, (χωρίς βέβαια και οι γείτονες μας να είναι πάντα αθώοι) και εθνικές μειονότητες και συχνά με την παραμικρή ή και με ανύπαρκτες αφορμές. Σε αυτή την ιστορία έχουν μεγάλη ευθύνη και η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που ρίχνουν «νερό στο μύλο» των Τσιπροκοτζιάδων και καλλιεργούν τη μισαλλοδοξία στους Έλληνες.

Επίσης παρατηρούμε φαινόμενα όπως ο αρχιεπίσκοπος να καθαιρεί ουσιαστικά έναν υπουργό παιδείας (Φίλης) και να νουθετεί την κυβέρνηση, διότι αυτός ο αφελής τάχθηκε υπέρ μεταρρυθμίσεων για μια πιο κοσμική παιδεία ! Ακόμα βλέπουμε μια κυβέρνηση να κάνει φοροαπαλλαγές στην εκκλησία και στο Άγιο Όρος,  τη στιγμή που ο Έλληνας φορολογούμενος, όπως είναι γνωστό, στενάζει…

Για να μην τα πολυλογούμε λοιπόν, ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα τους έχουν στήσει ένα εθνικιστικό, ξενοφοβικό και ημι-θεοκρατικό αριστερό καθεστώς (!!), χωρίς καμία δόση υπερβολής…Επειδή όμως και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να ικανοποιούν και το πολύ στενό ιδεολογικό τους ακροατήριο, παίζεται το εξής στημένο παιχνίδι: Βγαίνει που και που κανένας Συριζαίος και πετάει κανένα αντιεθνικιστικό ή αντιεκκλησιαστικό πυροτέχνημα (όπως τώρα ο Βούτσης), προσπαθόντας και να ξεπλυθεί για τη συνεργασία τους με ακροδεξιούς.  

Μάλιστα πολύ πρόσφατα το υπουργείο παιδείας- με αυτόν τον απίθανο Γαβρόγλου- κατάργησε έναν απαρχαιωμένο νόμο (και μάλιστα μόνο για το δημοτικό) που προέβλεπε έπαρση σημαίας και εθνικό ύμνο καθημερινά στα σχολεία. Κάτι τέτοιο όμως δεν εφαρμοζόταν εδώ και πολλές δεκαετίες, παρά μόνο σε εθνικές επετείους, άρα επρόκειτο για ένα καλοστημένο δήθεν αντιεθνικιστικό πυροτέχνημα.                             

 Ακόμα χειρότερα παίχτηκε ένα στημένο παιχνίδι με τον ΣΥΡΙΖΑ να νομοθετεί υποτίθεται για να καταργήσει την προσευχή στα δημοτικά και τον πρόεδρο της δημοκρατίας Παυλόπουλο να παρεμβαίνει και να ακυρώνει τον νόμο ως αντισυνταγματικό ! Εδώ δηλαδή μοιράστηκαν οι ρόλοι, στον Τσίπρα του εκσυγχρονιστής αντιθεοκρατικού και στον Παυλόπουλο που φυλάει τα ιερά και τα όσια της φυλής και τον ακυρώνει !

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, βγαίνουν οι ΑΝ.ΕΛ. του Καμμένου και διαμαρτύρονται και αποστασιοποιούνται από αυτούς τους…αριστερούληδες συγκυβερνόντες που αμφισβητούν το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια». Αποστασιοποιούνται αλλά, όλως τυχαίως, ποτέ δεν έρχονται σε ρήξη !

Την ίδια στιγμή η Νέα Δημοκρατία, του κατά τ’άλλα φιλελεύθερου Μητσοτάκη, αντί να καταγγείλει αυτό το στημένο λαϊκίστικο δίπολο (όπως μόνο το "Ποτάμι" του Θεοδωράκη κάνει και πολύ σωστά), προσπαθεί να ικανοποιήσει και αυτή μια μεγάλη μερίδα του δικού της κοινού και  επενδύει και αυτή σε πατριδοκαπηλία και θρησκοληψία…

Εμείς λέμε ότι άλλα αυτά, στη χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2017, είναι δείγμα φαιδρότητας και τυχοδιωκτισμού και παραπλάνησης του κόσμου και μόνο. Ως πραγματικοί φιλελεύθεροι τασσόμαστε δε υπέρ ενός καθαρά δυτικού κοσμικού κράτους. Και αν- λόγω των Ελληνικών ιδιαιτεροτήτων- ο χωρισμός εκκλησίας και κράτους είναι μια δύσκολη υπόθεση, θέλουμε οπωσδήποτε οι ρόλοι κράτους και εκκλησίας να είναι απολύτως διακριτοί και να προστατεύεται πλήρως η ανεξιθρησκία και τα πιστεύω και του τελευταίου πολίτη.

Είμαστε δε υπέρ της μετριοπάθειας και της real politic στα διεθνή και εθνικά ζητήματα και όχι υπέρ της καλλιέργειας των εθνικών παθών και της μισαλλοδοξίας στις μάζες. Αυτά μας δίδαξαν και πραγματικοί φιλελεύθεροι ηγέτες όπως ο Ρόναλντ Ρέιγκαν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Τουργκούτ Οζάλ και άλλοι.

Στην Ελλάδα όμως αυτά τα πράγματα δεν είναι αυτονόητα ,γι'αυτό και είμαστε ακόμα ένα νευρωτικό εθνοκεντρικό κράτος με νοοτροπία περιούσιου και μια ιδιότυπη ημι-θεοκρατία μέσα στην Ευρώπη ! Τα δε κόμματα συνήθως ποντάρουν στο λαϊκό αίσθημα την πατριδοκαπηλία και τη θρησκοκαπηλία για να συσπειρώνουν υπέρ τους μια μεγάλη μερίδα του κοινού (και τα τελευταία χρόνια ακόμα χειρότερα..).

Και φυσικά το παράδοξο είναι ότι εκεί ποντάρουν στην πραγματικότητα και οι αριστεροί, ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι ανόητοι δεξιοί και ακροδεξιοί τους κατηγορούν ότι και καλά δεν είναι αρκετά εθνικόφρωνες και σκληροί στα εθνικά θέματα (στην πραγματικότητα βέβαια είναι ρωσόδουλοι...), έχουν στόχο να διαλύσουν τη θρησκεία, την οικογένεια κλπ....

Δεν υπάρχουν σχόλια: