Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ιβάν Σαββίδης: Σύμβολο ξεπουλήματος και αποικιοποίησης !


Το απεχθές φαινόμενο που ονομάζεται Ιβάν Σαββίδης, και όσα σκανδαλώδη το συνοδεύουν, δεν είναι κάτι ουρανοκατέβατο, ούτε μεμονωμένο, αλλά αντίθετα επιστέγασμα μιας στοχευμένης πολιτικής περίπου τριάμιση δεκαετιών.

Έτσι λοιπόν το ερώτημα πολλών ανθρώπων δεν είναι άλλο από το πως φτάσαμε ένας αμφιλεγόμενος τύπος εκ Ρωσίας να εξελίσσεται σε κορυφαίο ολιγάρχη της χώρας  και να επιχειρεί να κάνει ολη τη Θεσσαλονίκη οικονομική του αποικία ; Πως είναι δυνατόν να έχει πάρει (και συνήθως με κρατικές πλάτες) μια κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, ξενοδοχεία στην πόλη και άλλες επιχειρήσεις και να θέλει κι’άλλα;

Aκόμα χειρότερα πως είναι δυνατόν να του δίνουν τζάμπα τη ΣΕΚΑΠ (καπνοβιομηχανία Θράκης) και μια ολόκληρη κυβέρνηση, όπως η σημερινή, να νομοθετεί για να της σβήσει πρόστιμα από λαθρεμπόριο; Είναι κατά…σύμπτωση η ίδια κυβέρνηση που επιχείρησε παράτυπα να δώσει και κανάλι στον συγκεκριμένο άνθρωπο…Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι-όπως όλα δείχνουν, με το Ουκρανικό πλοίο στην Κρήτη- η ΣΕΚΑΠ επί Σαββίδη συνέχιζε ή συνεχίζει το λαθρεμπόριο τσιγάρων !

Αυτή λοιπόν η πολιτική στην οποία αναφερόμαστε και που ευνοεί ή επιβάλλει  τέτοιες καταστάσεις είναι η πολιτική, οικονομική και επιχειρηματική προσέγγιση του Ρωσοκινέζικου κρατικοφασιστικού άξονα (και των ανθρώπων του μέσα στην Ελλάδα) και ξεκίνησε δειλά, δειλά στα χρόνια του φιλοσοβιετικού Ανδρέα Παπανδρέου.

 Στη δεκαετία του 90’-όταν τη Σοβιετική Ένωση είχε πλέον αντικαταστήσει η Ρωσία, και η Κίνα είχε γίνει καθαρά καπιταλιστική- αυτή η πολιτική είχε αρχίσει να γίνεται πιο οργανωμένη και να εκδηλώνεται με τη μορφή ενός ιδιότυπου παραγωγικού σαμποτάζ (κατά μέρους του ντόπιου και δυτικής προέλευσης κεφαλαίου) και ταυτόχρονα με ένα ανατολικής προέλευσης κεφάλαιο που είχε αρχίσει να ευνοείται σκανδαλωδώς μέσα στη χώρα.

Κομβικό σημείο όμως ήταν η άνοδος στην πρωθυπουργία του «Ρώσου» πράκτορα και χρεοκόπου της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή που μάλιστα-για όσους δεν το θυμούνται- είναι αυτός που πρωτοέφερε στην Ελλάδα τον Ρωσοπόντιο Σαββίδη. Στην εποχή του Καραμανλή αυτή η πρόσδεση σε Ρωσοκινέζους άρχισε να γίνεται πιο κυνική και προφανής και τότε κυρίως είναι που ξεκίνησε ένα οργανωμένο σχέδιο οικονομικής κυριαρχίας  της χώρας από Ρωσοκινέζους.

Τότε ήταν που ένα Ρωσοκινέζικο κεφάλαιο τύπου COSCO, Gazprom κλπ. άρχισε να γίνεται κράτος εν κράτη στην Ελλάδα και μάλιστα με αθέμιτο ανταγωνισμό και τρόπο μη συμβατό με την οικονομική ελευθερία και τον υγιή καπιταλισμό.   Έτσι η οικονομική κρίση που ακολούθησε τον Καραμανλή αντιμετωπίστηκε από τους Ρωσοκινέζους και τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα, σαν η μεγάλη ευκαιρία να ξεπουληθεί η χώρα σχεδόν τσάμπα σε αυτούς και να γίνει οικονομική τους αποικία ! 
                          
Τότε λοιπόν μπήκε σε εφαρμογή ένα ιδιότυπο σχέδιο ξεπουλήματος και αποικιοποίησης της Ελλάδας από τις εν λόγω χώρες, την ώρα που οι ίδιοι προπαγανδιστές κατηγορούσαν έξυπνα Ευρώπη και Γερμανία πως και καλά θέλουν αυτοί να μας αγοράσουν τζάμπα ! Οργανωμένοι οι γκεμπελίσκοι…

Φυσικά κάτι τέτοιο θα εξαρτιόταν και από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς, τις προθέσεις του και τη γεωπολιτικής τους κατεύθυνση. Έτσι είδαμε ότι επί ΓΑΠ το σχέδιο δεν προχώρησε παρά ελάχιστα, παρότι αυτός σχεδίαζε κάποτε να μας φέρει εκτεταμένες Κινέζικες επενδύσεις και ζητούσε και δανεικά από τον Πούτιν ! Αυτός ήταν στην πραγματικότητα και ένας από τους λόγους που ο ΓΑΠ άρχισε να πολεμιέται από ένα σημείο και μετά !     
                                                            
Επί του διόλου αντιρώσου Σαμαρά, το σχέδιο προχώρησε, αλλά όχι στο βαθμό που θα ήθελαν οι ακραιφνείς ρωσόφιλοι τύπου Καραμανλή, Τσίπρα και Λαφαζάνη…Θυμίζω πως ο φίλος μας ο Σαμαράς πούλησε τη ΣΕΚΑΠ στον Σαββίδη, τράπεζες και τον ΟΠΑΠ σε ρωσικής προέλευσης ολιγάρχες, τη βιομηχανία Δωδώνη κα…

Από τη στιγμή όμως που σήμερα έχουμε μια ρωσόδουλη κυβέρνηση αδίστακτων ακροαριστερών, τι άλλο να περιμέναμε από μια κυνική προσπάθεια για την πρόσδεση της Ελλάδας σε αυτόν τον άξονα και τη μετατροπή της σε  οικονομική αποικία αυτού ; 
                                                                
Σε αυτή ακριβώς τη ρωσοδουλεία έχει λοιπόν τις ρίζες του το φαινόμενο Σαββίδη (ο οποίος υπήρξε και βουλευτής με το φασιστικό κόμμα του Πούτιν) και η υποτέλεια σε αυτόν. Και για να μην αμφιβάλλει κανείς για το τι έρχεται στο μελλον, θυμίζω πλην του Σαββίδη…λιμάνι Πειραιά και τηλεπικοινωνίες στους Κινέζους, ενέργεια στους Ρώσους και προσεχώς λιμάνια, αεροδρόμια και άλλες επιχειρήσεις σε παρόμοια συμφέροντα !

Και για όσους μας διαβάζουν από τα παλιότερα χρόνια, εμείς θυμίζω πως είχαμε προειδοποιήσει-τελείως κόντρα στο ρεύμα- για αυτά που έρχονται με Ρωσοκινέζους και τους ανθρώπους τους στην Ελλάδα και κινδυνεύαμε να γίνουμε και γραφικοί. Να όμως που δυστυχώς αυτά βγαίνουν αληθινά στο πέρασμα των χρόνων…


Δεν υπάρχουν σχόλια: