Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Γκέτο, εγκληματικότητα και ασυδοσία…

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρόπαιο και οδυνηρό από το να έρθει ξαφνικά μια αδέσποτη σφαίρα και να σκοτώσει ένα ανύποπτο παιδάκι στην αυλή του σχολείου του-όπως έγινε πρόσφατα στο Μενίδι- και σαφώς το πρώτο που πρέπει να τονίσουμε είναι αυτό !


Έχουμε να πούμε επίσης ότι η ασυδοσία και η ανομία σε αυτή τη χώρα έχει φτάσει σε βαθμό αλητείας και πολλές φορές οι συνέπειες είναι οδυνηρές, όπως τώρα. Θα πρέπει σε μια σοβαρή και ευνομούμενη χώρα ο νόμος να εφαρμόζεται για όλους, χωρίς εκπτώσεις, είτε είναι Τσιγγάνοι, είναι μετανάστες, είτε οτιδήποτε άλλο και αυτό το αυτονόητο στην Ελλάδα δεν γίνεται…

Γι’αυτό υπάρχουν και τα γκέτο και τα άβατα με μαφιόζους, εμπόρους ναρκωτικών,παιδεραστές και λοιπά εγκληματικά στοιχεία. Ένα από αυτά τα γκέτο είναι και στο Μενίδι όπου δραστηριοποιείται τσιγγάνικη μαφία η οποία δρα σχεδόν ανενόχλητη. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όλες οι πληροφορίες λένε ότι η κατάσταση έχει χειροτερέψει αρκετά λόγω ανεπαρκούς αστυνόμευσης. Τι περίεργο…

Tο προφανές είναι λοιπόν ότι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών με τα γκέτο στην Αττική και αλλού (και ειδικά του Μενιδίου που έγινε αυτό το έγκλημα) δικαιούνται να είναι έξαλλοι με όλους τους υπευθύνους αυτής της κατάστασης και να φωνάζουν όσο θέλουν.

Αντικειμενικά πρέπει να πούμε ότι οι Τσιγγάνοι ή Ρομά είναι μια πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη περίπτωση πολιτισμού οι οποίοι βρίσκονται στον Ελλαδικό χώρο εδώ και κοντά 1.000 χρόνια και, αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να τους αμφισβητηθεί η Ελληνική εθνική τους συνείδηση, όπως το κάνουν διάφοροι αδαείς.

Καταγόμενοι στην πραγματικότητα από τη Βόρεια Ινδία, έφεραν μαζί τους ατόφιο από εκεί έναν πολιτισμό που οι περισσότεροι τον διατηρούν πεισματικά μέχρι σήμερα, σχεδόν όπως ήταν τότε ! Έτσι πολιτιστικά στοιχεία όπως η νομαδικότητα και η μη υπακοή σε κοινωνικούς και κρατικούς νόμους και κανόνες, κάνει δύσκολη υπόθεση  την ένταξη τους στις σύγχρονες κοινωνίες.

Κυρίως γι’αυτό ακόμα και σήμερα-σχεδόν χίλια χρόνια μετά από τον ερχομό τους στην Ελλάδα-αυτοί που έχουν ενταχθεί ή αφομοιωθεί (διαχρονικά και με τους απογόνους τους) είναι μια μειοψηφία. Το αποτέλεσμα είναι η γκετοποίηση τους και το να κυλούν μερικοί από αυτούς στο περιθώριο, στη φτώχεια και το ποινικό έγκλημα και τον κόσμο πολύ επιφυλακτικό απέναντι στους Τσιγγάνους γενικά.

Βέβαια η ευθύνη για την μη ένταξή τους δεν είναι μονόπλευρα δική τους, διότι από την άλλη η Ελλάδα είναι ένα ανοργάνωτο κράτος και με πολύ ρατσισμό και μισαλλοδοξία που δεν έχει τη δύναμη τους εντάξει όπως και όσο έπρεπε. Δεν είναι τυχαίο που βορειοευρωπαικές χώρες ή οι ΗΠΑ και ο Καναδάς τους έχουν εντάξει πολύ καλύτερα, ενώ οι Βαλκανικές, όπως εμείς, δεν μπορούν. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ούτε η σκληρή δικτατορία του Χότζα στην Αλβανία δεν μπόρεσε να εντάξει επαρκώς και να συμμορφώσει μια μεγάλη μερίδα Αλβανών τσιγγάνων ! H ευθύνη δηλαδή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι ποτέ μονόπλευρη, άσπρο ή μαύρο…


 Από την άλλη, μετά από ένα τέτοιο έγκλημα, θα πρέπει να αποφύγουμε και επικίνδυνα ισοπεδωτικά στερεότυπα του τύπου «Τσιγγάνοι ίσον εγκληματίες ή εγκληματίες ίσον τσιγγάνοι» και δυστυχώς κάποιοι δεν το έκαναν. Ήδη μαθαίνουμε για ορισμένα ρατσιστικά κινήματα και διαδηλώσεις στο Μενίδι με σύνθημα «έξω οι γύφτοι» και μάλιστα με συμμετοχή Χρυσαυγητών. Αυτοί μάλιστα δεν περιορίστηκαν εκεί, αλλά έφτασαν δυστυχώς να κάψουν και κάποια σπίτια ανυποψίαστων Ρομά.

Εμείς λέμε ότι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι να αρχίσουμε να πλακωνόμαστε μεταξύ μας οι κάτοικοι της, ανεξαρτήτου φυλής, θρησκείας ή οτιδήποτε άλλο.Κάτι τέτοιο συμφέρει πολύ το φασιστικό δίπολο άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς που θέλει να ελέγξει απόλυτα και να καταδυναστεύσει τη χώρα, αφού το ένα άκρο θα στέλνει κόσμο στο άλλο. 

Δηλαδή οι μεν μαύροι φασίστες (χρυσαυγήτες και λοιποί) θα προσελκύουν αγανακτισμένο κόσμο που θέλει μια φιλήσυχη Ελλάδα ή και πραγματικούς ρατσιστές και από την άλλη οι κόκκινοι φασίστες  θα παριστάνουν τους αντιρατσιστές, προσελκύοντας πραγματικούς αντιρατσιστές και φιλοπολυπολιτισμικούς ανθρώπους.

Αυτό που πρέπει να απαιτήσουμε οι λογικοί Έλληνες είναι καλύτερη αστυνόμευση, διάλυση των γκέτο, όσο το δυνατόν καλύτερη ένταξη των μειονοτήτων και ένα λογικό μεταναστευτικό μοντέλο. Και μιλάμε και για λογικότερο μεταναστευτικό μοντέλο γνωρίζοντας πως μια μερίδα Τσιγγάνικης μαφίας προέρχεται από γειτονικές Βαλκανικές χώρες ως αποτέλεσμα του ανοίγματος των συνόρων και της ανύπαρκτης μεταναστευτικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: