Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ντροπή στην Ολλανδία ! Το βρώμικο παιχνίδι της "τυφλής" Ευρώπης με Τουρκία και Ρωσία.


Το σημερινό σχόλιο είναι άκρως αντιδημοφιλές μιας που οι περισσότεροι Έλληνες είναι, λίγο ως πολύ, με το δόγμα "Τούρκος καλός μόνο νεκρός" και δεν θα μπορούσαν να δουν αντικειμενικά ένα τέτοιο θέμα.

Η συμπεριφορά λοιπόν της Ολλανδίας να απαγορεύσει σε Τούρκους υπουργούς να μπουν στη χώρα ή να τους απελάσει ως κοινούς εγκληματίες, είναι αντιδημοκρατική και ρατσιστική και στόχευε κυρίως σε ψηφοθηρικούς λόγους (την Τετάρτη έχει Ολλανδικές εκλογές). Το να γυρίσουν μάλιστα πίσω το αεροπλάνο που μετέφερε Τούρκο υπουργό, είναι συμπεριφορά που προσιδιάζει σε Βόρεια Κορέα και Ιράν και όχι σε Ευρωπαϊκό κράτος που μάλιστα θέλει να υπερηφανεύεται για την ανεκτικότητα και τη δημοκρατία του !

Οι συγκεκριμένοι Τούρκοι υπουργοί σκόπευαν απλά να μιλήσουν στους ομογενείς τους σε προεκλογική συγκέντρωση για το επερχόμενο δημοψήφισμα. Ποιο το παράπτωμά τους και τι κακό υπάρχει σε αυτό ; Αυτή δεν είναι μια δημοκρατική διαδικασία ;
Ακόμη αυτή η κίνηση της Ολλανδία είναι και θεσμικά αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει δικαιώματα Ολλανδών πολιτών (άσχετα αν είναι Τουρκικής καταγωγής ή αισθάνονται περισσότερο Τούρκοι).

Πολλοί χρησιμοποιούν το επιχείρημα πως το δημοψήφισμα έχει αντιδημοκρατικούς σκοπούς και δεν είναι ψέματα. Όμως κατά πρώτον αυτό είναι ένα εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας και κατά δεύτερον κανείς δεν εμποδίζει και τους υποστηρικτές του "όχι" να πάνε σε κάποια ξένη χώρα και να κάνουν τη δική τους προπαγάνδα και έτσι να αποφασίσουν οι Τούρκοι ομογενείς τι θα ψηφίσουν και τι είδους πολίτευμα και κράτος επιθυμούν.

Φανταστείτε και μόνο στο δημοψήφισμα του 2015 να πήγαινε σε κάποια χώρα ο Κοτζιάς ή ο Καμμένος να μιλήσει στους Έλληνες ομογενείς-υποθετικά, αφού αυτοί δεν έχουν δικαίωμα ψήφου- και οι αρχές της χώρας να μας τους γύριζαν πίσω ! Τι θα έλεγαν τότε όλοι αυτοί οι Ελληνάρες που χειροκροτούν σήμερα την Ολλανδία ; Και μην μου πεις κανένας ανόητος ότι το προβοκατόρικο καταστροφικό δημοψήφισμα του Τσίπρα ήταν πιο δημοκρατικό ή γενικά ότι ο Τσίπρας είναι πιο δημοκράτης από τον Ερντογάν....

Από την άλλη βέβαια και η απαντητική ρητορική του Ερντογάν ξέφυγε και ακραία και ανιστόρητα πλαίσια, ως τυπικός αμετροεπής Βαλκάνιος , μιλώντας για ναζί και φασίστες και άλλα. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις αντιδημοκρατικές πράξεις των Ολλανδών στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 Μια που μιλάμε βέβαια για Ολλανδική δημοκρατία, αναρωτιέμαι αν αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν πλέον ότι δημοκρατία είναι μόνο να υποστηρίζεις  τα ναρκωτικά και τους ομοφυλόφιλους κα. Η δημοκρατία όμως δεν είναι ποτέ αυτονόητη και πρέπει να την επιβεβαιώνεις και να την προστατεύεις καθημερινά, αλλιώς εκφυλίζεται. Κάποιοι φαίνεται πως το έχουν ξεχάσει αυτό στη δύση και κινούνται σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Το βρώμικο παιχνίδι της "τυφλής" Ευρώπης με την Τουρκία

Εκτός όμως από τις προεκλογικές σκοπιμότητες κρύβονται και πιο σοβαρές αιτίες πίσω από την Ολλανδική συμπεριφορά και ούτε είναι μόνο θέμα Ολλανδικής εχθρότητας, αλλά μια γενικότερη στάση της δύσης απέναντι στην Τουρκιά.

H Ευρώπη λοιπόν αντί να έρθει πιο κοντά στην Τουρκία και να την πάρει με το μέρος της- όταν αυτή συγκρούστηκε ανοιχτά με τη νεοχιτλερική Ρωσία του Πούτιν- έκανε ότι μπορούσε για να την αποκρούσει και να τη στείλει στην αγκαλιά της Ρώσικης υπερδύναμης, ενόσω ο Πούτιν την αιματοκύλιζε με τη διεθνή τρομοκρατία που ελέγχει !

Το τεκμηριώνω αυτό θυμίζοντας ότι η Ε.Ε. δεν έχει τηρήσει τη συμφωνία που έκανε με την Τουρκία για το προσφυγικό, αφού δεν έχει καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Ακόμα χειρότερα η Ε.Ε. και γενικά οι δυτικές χώρες δεν καταδίκασαν ουσιαστικά το πραξικόπημα των Γκιουλενιστών, κρατώντας αρχικά μια ύπουλη στάση ουδετερότητας και κάτι ψέλλισαν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση Ερντογάν, αφού είδαν το πραξικόπημα οδηγείται σε αποτυχία. Ακόμα και η Γερμανία δεν εκδίδει σήμερα κάποιους πραξικοπηματίες (όπως κάνει και η Ελλάδα), αλλά και ύποπτους για τρομοκρατία Κούρδους για να δικαστούν...

Ενέργειες όπως αυτή της Ολλανδίας δεν είναι λοιπόν παρά η συνέχεια αυτής της Ευρωπαϊκής στάσης (και φυσικά και των ΗΠΑ που δίνουν άσυλο στον Γκιουλέν) η οποία σπρώχνει την Τουρκία όλο και περισσότερο στο άρμα του Πούτιν. Και πράγματι σήμερα Ερντογάν και Πούτιν έχουν έρθει πλέον πιο κοντά από ποτέ και συνεργάζονται ανοιχτά, μιας και η Τουρκία ουσιαστικά βρέθηκε περικυκλωμένη. Για του λόγου το αληθές η Ε.Ε. αποφάσισε να παγώσει τη χρηματοδότηση που αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, μετά τα τελευταία γεγονότα. Αυτό που λέμε "και κερατάς και δαρμένος" !

Γιατί όμως φέρονται τόσο βλακωδώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες και σπρώχνουν μια μεγάλη γεωπολιτική και στρατιωτική δύναμη όπως η Τουρκία στην αγκαλιά του διεθνούς φασισμού; Το κάνουν γιατί είναι εντελώς τυφλοί πολιτικά και δεν διδάχθηκαν τίποτα από την πρόσφατη Ευρωπαϊκή ιστορία και ειδικά τον β' παγκόσμιο πόλεμο !

Ουσιαστικά οι Ευρωπαίοι βλέπουν το Ρώσικο νεοφασιστικό τέρας να βρυχάται και αντί να του κόψουν το κεφάλι, θέλουν να μοιράσουν τον κόσμο μαζί του σε σφαίρες επιρροής και γι'αυτό ακριβώς του κάνουν πάσα την Τουρκία. Ίσως πιστεύουν ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ηρεμήσουν τη Ρωσία μόνο που στην πραγματικότητα αυτή είναι η συνταγή που "θα ανοίξει την όρεξη" της  για να καταπιεί και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (βλέπε Ουκρανία, Γεωργία, Μολδαβία) ! 

Δεν είναι τυχαίο που εμφανίζονται σιγά, σιγά ολοένα και περισσότεροι πολιτικοί σε όλη Ευρώπη που πρεσβεύουν πως πρέπει να τα βρούμε με τη Ρωσία και να κάνουμε υποχωρήσεις. Είναι ουσιαστικά αυτό το βλακώδες μοίρασμα του κόσμου σε σφαίρες επιρροής με το φασισμό που προτάσσουν, συν βέβαια το ανοιχτό τσιράκι της Ρωσίας που είναι ο Τραμπ στις ΗΠΑ !

Αλίμονο λοιπόν τι μέλλον επιφυλάσσουν στην Ευρώπη μας όλοι αυτοί οι τύποι, με μια Ε.Ε. όλο και πιο αποδυναμωμένη (η Βρετανία είναι οριστικά εκτός) γεωπολιτικά, ενεργειακά περικυκλωμένη και αδύναμη στρατιωτικά απέναντι στη χώρα του Πούτιν !



Δεν υπάρχουν σχόλια: