Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η Ρωσία πίσω από τον ISIS !

Κάποιες φορές στην 

εξωτερική πολιτική μερικά 

σοβαρά ζητήματα είναι

 σχετικά εμφανή (τουλάχιστον 

για τους γνώστες των

θεμάτων), αλλά δεν είναι 

εύκολο να τα εκφράσεις ευθέως διότι κινδυνεύεις να εκτεθείς.

Έτσι, παρά τις έντονες υποψίες μας, δεν είχαμε γράψει μέχρι τώρα αναλυτικά για την πραγματική φύση των τζιχαντιστών του ISIS. Τώρα όμως νομίζω ότι κάποια πράγματα είναι φανερά σε όσους έχουν μάθει να σκέφτονται, να κάνουν συνειρμούς και να μην έχουν παρωπίδες και πρέπει επιτέλους να τα πούμε ευθέως.

Κατά πρώτον αυτά τα κτήνη του ISIS εμφανίστηκαν  αρχικά στη Συρία-και κατέλαβαν περιοχές της- και καθόλου ως εχθροί του Άσαντ, όπως μας τους εμφάνισαν πολλοί. Ίσα,ίσα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για τον ρωσόφιλο γενοκτόνο Άσαντ διότι του χρησίμευσε ως αντιπερισπασμός και προβοκάρισμα των δημοκρατικών αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Πολέμησαν και πολεμούν με Ρώσικα όπλα από το οπλοστάσιο του Άσαντ και αυτός βέβαια καθόλου δεν τους έχει χτυπήσει μέχρι σήμερα, όπως κάνει με τη  Συριακή αντιπολίτευση. Μέχρι σήμερα άλλωστε είναι γνωστό ότι και οι ίδιες οι Ρωσικές δυνάμεις ελάχιστα έχουν χτυπήσει τον ISIS και τις περιοχές που ελέγχει, παρά μόνο τους αντιφρονούντες. Ποιο λοιπόν το συμπέρασμα και σε ποιόν χρησιμεύουν οι τζιχαντιστές ;

ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIS
Κατά δεύτερον είναι εκ των πραγμάτων 

προφανές ότι η δράση του ISIS δίνει ένα

 επιχείρημα στους Ρώσους και σε όλους τους

 ρωσόφιλους ανά τον κόσμο να μιλούν για την

 ανάγκη συνεργασίας δύσης-Ρωσίας στο όνομα

 της καταπολέμησης της Ισλαμικής

 τρομοκρατίας. Και πραγματικά ποιο είναι το 

πιο διαδεδομένο επιχείρημα του καθεστώτος 

της Μόσχας και όλων των ρωσόφιλων ; «Ελάτε 

να τα βρούμε μεταξύ μας και μη μας 

εχθρεύεστε, ώστε να καταπολεμήσουμε μαζί 

την τρομοκρατία» !


Με λίγα λόγια ο Πούτιν προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να 

κάνει τη δύση να ξεχάσει και να πουλήσει την Ουκρανία και τη 

Γεωργία (και πιθανόν και άλλες χώρες στις οποίες θα επιτεθεί 

στο μέλλον) με άλλοθι την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Μήπως αυτό δεν ήταν ένα από τα συνθήματα του ρωσόφιλου 

φασίστα Τραμπ που χρησιμοποίησε στις Αμερικάνικες 

εκλογές; Τυχαίο ;


Να πάμε να αναλύσουμε τώρα ποιόν συμφέρουν οι 

τρομοκρατικές επιθέσεις των Τζιχαντιστών στα Ευρωπαϊκά 

εδάφη ; Έχουμε καταρχήν μια σειρά από επιθέσεις κυρίως στη 

Γαλλία όπου η Ρωσία έχει κάθε συμφέρον να ανεβάσει τη 

Ρωσόφιλη φασίστρια Λεπέν, ακόμα και στην κυβέρνηση ! 

Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στέλνοντας κόσμο που φοβάται την 

ισλαμική τρομοκρατία στο λαϊκίστικο αντιμεταναστευτικό 

μέτωπο της Λέπεν και ενώ οι Γαλλικές εκλογές πλησιάζουν...

Να πάμε στην Τουρκία όπου οι αιμοσταγείς τρομοκρατικές επιθέσεις του ISIS, αλλά και του Ρωσόφιλου κομμουνιστο-συμμοριτικού PKK, ξεκίνησαν από τότε που εντάθηκε η κόντρα Πούτιν-Ερντογάν ; Αυτό το κύμα επιθέσεων ανάγκασε τον Ερντογάν να κάνει άτακτη στρατηγική στροφή προς τη Ρωσία, αφού προηγουμένως οι ανόητοι ηγέτες της δύσης φρόντισαν και αυτοί να τον απομονώσουν και να τον φέρουν σε δύσκολη θέση την Τουρκία ; Τυχαίο και αυτό αγαπητοί μας Ρωσόφιλοι ;

Τελευταίος στόχος των τρομοκρατών ήταν η Γερμανία και αυτό πιστεύουμε διότι εκεί έρχονται εκλογές και η Μέρκελ, παρότι υφεσιακή προς τη Ρωσία, είναι η τελευταία ηγέτης μεγάλης δύναμης με στοιχειώδεις αντιστάσεις προς την Πουτινική Ρωσία. Ο Πούτιν ελέγχει πλέον τις ΗΠΑ με τον Τραμπ, ξεφορτώθηκε τη γενικά αντιρώσικη Βρετανία με το Brexit και αναμένεται να πάρει και τη Γαλλία με τον Φιγιόν ή-πολύ περισσότερο- με τη Λεπέν. Ποια του έμεινε να ξεφορτωθεί για να προχωρήσει τα σχέδια του ; Μόνο η Μέρκελ και ο πιο ευρωπαϊστής Σόιμπλε !

Άραγε και στις ΗΠΑ ποιόν ευνόησε η επίθεση τζιχαντιστή-πάλι όλως τυχαίος προεκλογικά-σε gay bar ; Φυσικά ποιόν άλλον εκτός από τον Ρωσόφιλο Τραμπ που του έστειλε κόσμο! Τη δε επίθεση στο Βέλγιο τη βλέπω ως ένα συμβολικό χτύπημα στην καρδιά της ενωμένης Ευρώπης την οποία φυσικά είναι η Ρωσία που κυρίως εχθρεύεται και θέλει τη διάλυσή της.

Πολλοί φυσικά θα αναρωτιόνται για ποιόν λόγο οι τζιχαντιστές 
συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στην Τουρκία, εφόσoν η συμμαχία Πούτιν-Ερντογάν είναι πλέον μια πραγματικότητα ;
Tο κάνουν γιατί ο Πούτιν δεν περιορίζεται απλά σε μια στρατηγική συμμαχία με την Τουρκία, αλλά θέλει τον πλήρη έλεγχο αυτής της χώρας και του κρατικού της μηχανισμού της για να την χρησιμοποιήσει αργότερα ως χρησιμότατο εργαλείο των επεκτατικών της σχεδίων. Άλλωστε ο Πούτιν ουσιαστικά οργάνωσε το καλοκαίρι το πραξικόπημα του Ρωσόφιλου Γκιουλέν κατά του Ερντογάν, αν και η στρατηγική τους συμμαχία βρισκόταν ήδη στα σκαριά.

Παρά δηλαδή την τωρινή συμμαχία με τον Ερντογάν, ο Πούτιν δεν αισθάνεται πως τον έχει 100% σίγουρο και θέλει να ελέγξει τελείως την Τουρκία, ακόμα και-αν χρειαστεί-ανατρέποντας τον Ερντογάν ! Κάτι ανάλογο συνέβη και όταν η Ρωσία (μαζί με τη δύση) ανέτρεψε τον Μιλόσεβιτς από την ηγεσία της Σερβίας, παρά τη φαινομενική ρωσοφιλία του τελευταίου. Ωστόσο και οι παραμικρές αντιστάσεις  του Μιλόσεβιτς προς τη Ρώσικη υπερδύναμη ήταν αρκετές για να του κοστίσουν την ανατροπή του. Το ίδιο και εδώ όπου υπάρχουν ανοιχτά θέματα όπως η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ που είναι καθαρά δυτικών συμφερόντων και δεν δίνουν στον Πούτιν σιγουριά για 100% έλεγχο της τουρκίας.

Αυτά αναπόφευκτα αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο προφανή

 στο δυτικό κόσμο-όπως και η Ρώσικη κτηνωδία με τους 

βομβαρδισμούς στη Συρία (κυρίως Χαλέπι)-και περισσότερος 

κόσμος αρχίζει να τα καταλαβαίνει (έστω και αν 

δημοσιογραφικά δεν μπορούν να ειπωθούν εύκολα, χωρίς 

αποδείξεις), ενόσω η Ρωσία προσπαθεί απεγνωσμένα-με την 

καγκεμπίτικη προπαγάνδα της- να αντιστρέψει την 

πραγματικότητα.

 Δεν είναι τυχαίο που οι ρωσόφιλοι προπαγανδίζουν ακόμα και σήμερα (αλλά πάντα διαψεύδονται πανηγυρικά) ότι πίσω από τον ISIS κρύβονται ΗΠΑ και Τουρκία (όσο βέβαια ήταν αντίπαλός της). Όλα αυτά είναι εκ του πονηρού και καθόλου τυχαία, αφού η πανίσχυρη Ρώσικη προπαγανδιστική μηχανή δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του...


Δεν υπάρχουν σχόλια: