Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Πίσω από το φάντασμα των δανειστών οι Τσιπροκαμμένοι...


Ήταν αναμενόμενο ότι η φαιοκόκκινη κυβέρνηση των προβοκατόρων, αφότου «έφαγε το ξύλο» της από τους δανειστές στις Βρυξέλλες, καταχρέωσε τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και έφερε capital controls (με ολέθριες συνέπειες στην οικονομία), θα προσπαθούσε να ρίξει σε αυτούς όλες τις ευθύνες της εξαθλίωσης που ήρθε και έρχεται.

Έτσι  με επιχειρήματα του τύπου «τι να κάνουμε, εμείς προσπαθήσαμε για το καλό της Ελλάδας αλλά οι δανειστές είναι σκληροί και άτεγκτοι, ο Σόιμπλε μας μισεί» κλπ. προσπαθούν να δικαιολογήσουν το μνημόνιο που έφεραν και τη σκληρότητα που δείχνουν στην όποια εφαρμογή του. Ματαιοπονούν όμως διότι-όσο και να αυξάνουν τον αντιευρωπαϊσμό στην Ελληνική κοινωνία, με την προπαγάνδα τους- το μεγαλύτερο ανάθεμα του Ελληνικού λαού το τρώνε οι ίδιοι (όπως το φάγανε και προηγούμενες κυβερνήσεις) και σαφώς δευτερευόντως οι δανειστές και αυτό φαίνεται και από την κατρακύλα τους στις δημοσκοπήσεις.

Η μαύρη προπαγάνδα τους δεν πιάνει και πολύ τόπο διότι ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει πόσο πολύ τους δούλεψε ο Τσίπρας και η παρέα του με τα ψέματά τους ! Βέβαια υπάρχει και μια μερίδα από αυτούς που ακόμα πιστεύει πως ο Τσίπρας ναι μεν τους δούλεψε, όμως αυτά που έλεγε προεκλογικά είναι και καλά εφικτά και βρίσκουν καταφύγιο σε μεγαλύτερους δημαγωγούς και φασίστες όπως ο Λαφαζάνης, η Κωνσταντοπούλου ή ακόμα και η Χρυσή Αυγή. Αυτοί είναι απλά αφελείς, άσχετοι από πολιτική ή και ανόητοι…

Ας δούμε όμως τα επιχειρήματα των προπαγανδιστών που ρίχνουν την κύρια ευθύνη στους δανειστές και όσους τους πιστεύουν, αλλά και τον δικό μας αντίλογο. Η κυβέρνηση Σαμαρά όντως απέτυχε να βγάλει τη χώρα από την κρίση και πιθανότατα να έφερνε νέο μνημόνιο ή έστω νέα μέτρα. Το θέμα όμως είναι ότι αν παρέμενε στην εξουσία θα είχαμε πρόσθετα μέτρα τύπου «mail Χαρδούβελη», δηλαδή ναι μεν άδικα και επιβαρυντικά, αλλά σαφέστατα πιο ανώδυνα και λιγότερο καταστροφικά. Καμία σχέση δηλαδή με τη λαίλαπα και την παράνοια που ζούμε σήμερα και που μας έφεραν ο Τσίπρας και οι ψηφόφόροι του !

Λένε λοιπόν κυρίως κόκκινοι και μαύροι φασίστες,  αλλά και άλλοι αδαείς πως φταίνε οι δανειστές και ο Σόιμπλε και πρέπει να γλιτώσουμε από αυτούς, αλλιώς δεν έχουμε μέλλον. Τι μου λέτε ; Μήπως οι δανειστές και ο Σόιμπλε πήγαν στις πολύμηνες, προβοκατόρικες διαπραγματεύσεις χωρίς νόημα και παράτησαν την οικονομία στο έλεος του θεού ; Αυτοί αποχώρησαν ξαφνικά από τις διαπραγματεύσεις και έκλεισαν τράπεζες και έφεραν καταστροφικά για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα capital controls
Με λίγα λόγια ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Τσακαλώτος και η παρέα τους απέρριψαν-και προέτρεψαν και τον λαό να το απορρίψει, όπως και έγινε- με δημοψήφισμα ένα υποτιθέμενο προτεινόμενο μνημόνιο, αλλά μετά από λίγες μέρες συναίνεσαν ευχαρίστως σε ένα πιο σκληρό και υφεσιακό μνημόνιο !

Με ποια λογική λοιπόν βαραίνει τους δανειστές η βασική ευθύνη σε αυτό το μαρτύριο που περνάμε επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.; Ακόμα και αυτό- το όντως υφεσιακό- μνημόνιο είχε εξαρχής την έγκριση των Τσιπροκαμμένων που το προτίμησαν σαφώς από πιο μεταρρυθμιστικές και φιλοαναπτυξιακές εκδοχές του. Πρέπει να έρθει ο ίδιος ο Σόιμπλε και η Μέρκελ να κυβερνήσουν για να αλλάξουν στοιχειώδη πράγματα στη χώρα ; Καλύτερα θα ήταν λοιπόν οι όποιοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που λένε αυτά να βαρέσουν το κεφάλι τους στον τοίχο για τις δύο συνεχόμενες εκλογές που ψήφισαν Τσίπρα και "όχι" στο δημοψήφισμα !

Πάμε να δούμε όμως και την εφαρμογή του συγκεκριμένου μνημονίου ;
Ακόμα και από αυτό το υφεσιακό μνημόνιο εφαρμόζονται από την κυβέρνηση τα πιο σκληρά και υφεσιακά μέτρα και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό και πιο χονδροειδώς απ’ότι προβλέπει το ίδιο το μνημόνιο. Αντίθετα και ότι φιλοαναπτυξιακό και μεταρρυθμιστικό υπάρχει μέσα εκεί εφαρμόζεται από ελάχιστα ως καθόλου !
Αυτή είναι βέβαια μια πρακτική που ακολούθησαν λίγο έως πολύ και οι κυβερνήσεις των Παπανδρέου και Σαμαρά, αλλά η ουσία είναι πως με τέτοιου είδους πολιτικές, συν τα capital controls και την αποβιομηχάνιση που προκαλεί η υψηλή φορολογία στις επιχειρήσεις, η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση στον αιώνα τον άπαντα και η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» κυνηγάει χίμαιρες και ζει με αυταπάτες πως έτσι μπορεί να επιβιώσει στην κυβέρνηση.

Επιπλέον τόσο ο Σόιμπλε αλλά και άλλοι αξιωματούχοι μέσα στην Ε.Ε και κυρίως το πιο οικονομικά φιλελεύθερο ΔΝΤ, έχουν ξυπνήσει και τονίζουν συχνά πως η Ελλάδα μόνο με μεταρρυθμίσεις και φιλελευθεροποίηση της οικονομίας μπορεί να συνέλθει. Με ποια λογική λοιπόν φταίνε πρώτα οι «κακοί και ανθέλληνες» δανειστές και η Ελλάδα πρέπει να απεξαρτηθεί από αυτούς, να φύγει από το ευρώ και δεν ξέρω και τι άλλο λένε κάποιοι δημαγωγοί ;

Η ευθύνη της όποιας τρόικας ή κουαρτέτου είναι ότι δεν φώναξαν πιο νωρίς και πιο έντονα για μεταρρυθμίσεις, δεν τις επέβλεψαν και δεν επέμειναν σε ένα σαφές πλάνο φιλελευθεροποίησης της Ελληνικής οικονομίας, παρά σύρθηκαν κατά κάποιον τρόπο στο ρυθμό των εδώ κρατιστών και φορομπηχτών. Αυτή η ευθύνη υπάρχει, αλλά είναι η δευτερεύουσα. Θυμίζω επίσης ότι λόγω της "αλλεργίας" που έχουν οι Συριζαίοι στις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, ο Τσίπρας προτίμησε κάποια στιγμή να κοντραριστεί με το πιο φιλελεύθερο Δ.Ν.Τ-που μάλιστα είναι υπέρ και της μείωσης του Ελληνικού χρέους- και να συνταχθεί με τη Γερμανία και τους Ευρωπαίους δανειστές τους οποίους έβριζε για χρόνια !  

Αν λοιπόν συνεχίσουν οι κυβερνώντες με την ίδια λογική, -να προστατεύουν το ανατολικού τύπου οικονομικό μοντέλο και να κρύβονται πίσω από το φάντασμα των δανειστών-η χώρα δεν θα ανακάμψει ούτε με ανασχηματισμούς, ούτε με εκλογές, ούτε με οικουμενικές και ούτε (στην κυριολεξία) με δώδεκα μνημόνια !!



Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο ένας χειρότερος απ'τον άλλο στη super league....Νέα προβλήματα με την κακοκαιρία στη Μεσσηνία.

Διαβάστε στην ενότητα "αθλητικά" τι φταίει και  κατά τη γνώμη μας η φετινή super league-Και ειδικά οι μεγάλες ομάδες- παρουσιάζουν αυτά τα χάλια.

http://taairetika.blogspot.gr/p/aulhtik.html

Και ακόμα για τη χθεσινή βραδινή κακοκαιρία στη Μεσσηνία και σε ποια ακριβώς μέρη προκλήθηκαν προβλήματα.

http://taairetika.blogspot.gr/p/blog-page.html

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Φιντέλ Κάστρο: Απάτη και δικτατορία μέχρι και στο θάνατό του !


Πέθανε λέει προχθές ο Φιντέλ Κάστρο ; Όχι, δεν πέθανε ! Για την ακρίβεια δεν πέθανε τώρα, ούτε ζει κάπου κρυφά και μας δουλεύει. Απλά ο κομαντάντε είναι μακαρίτης από πολύ παλιότερα !! Σας εκπλήσσω ;

Επειδή λοιπόν όλοι το έχουν ξεχάσει, σας θυμίζω ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 ήταν γνωστό ότι έπασχε από καρκίνο βαριάς μορφής στο έντερο και γύρω στο 2006 φέρεται βρέθηκε στο τελικό στάδιο του καρκίνου όταν και παρέδωσε προσωρινά την εξουσία στον αδερφό του. Αυτά έλεγε τότε το ίδιο το καθεστώς, μόνο που ξαφνικά και ως δια μαγείας ο καρκίνος εξαφανίστηκε (δήθεν με μια και μόνο επέμβαση) και ξεχάστηκε και ο Φιντέλ παρουσιαζόταν ότι ζούσε και βασίλευε για χρόνια μέχρι και σήμερα ! 

Πως έγινε άραγε αυτό το…ιατρικό παράδοξο;
Και επειδή ως κομμουνιστής δεν νομίζω να ήταν και Χριστιανός, δεν νομίζω να βρέθηκε κανένας Κουβανός Παϊσιος και να τον θεράπευσε ως εκ θαύματος !! Σε αυτό δε το διάστημα των εννέα χρόνων έβγαιναν πολύ συχνά φήμες πως ο Κάστρο πέθανε και η αλήθεια ήταν πάντα συγκεχυμένη και κρυμμένη στα άδυτα των κομμουνιστών της Αβάνας.
Άρα τι πραγματικά συνέβη ;

Για να τελειώνουν λοιπόν τα παραμύθια αριστερών και  αριστερολάγνων, το πιθανότερο είναι πως ο Φιντέλ Κάστρο πέθανε το 2007 στα 81 του και τον έθαψαν μαζί με τη νύφη του Βίλμα Εσπίν (γυναίκα του Ραούλ Κάστρο) που πέθανε την ίδια εποχή !! Αυτό δεν το βγάζω καθόλου από το μυαλό μου, αλλά κυκλοφορούσε έντονα και σαν φήμη σε όλη τη Λατινική Αμερική από το 2007 και μετά. 
Έκτοτε το καθεστώς παρουσίαζε μόνο φωτογραφίες του αμφίβολης προέλευσης (πιθανότατα ήταν παλιότερες ή από σωσίες) για να μας πείσουν ότι ζει και συμμετέχει στα κοινά, ενώ λίγες φορές παρουσιάστηκαν κάποιοι σωσίες του live όπου όμως ο υποτιθέμενος Κάστρο ποτέ δεν μιλούσε…Πολύ αμφίβολο λοιπόν αν θα δείτε πτώμα του Κάστρο να το θάβουν (τουλάχιστον φατσικά) στην κηδεία του…

Γιατί το καθεστώς της Αβάνας όμως να κάνει κάτι τόσο εξωφρενικό και να κρύβει το θάνατό του για χρόνια; Μα πολύ απλά για να ζει ακόμα ο Κουβανικός λαός υπό τον φόβο του και να μην τους ξεσηκωθεί ! Και αν τυχόν ξεσηκωνόταν, η μπάλα θα έπαιρνε και τον αδερφό του Ραούλ (τωρινό πρόεδρο) και πιθανότατα όλους τους ανθρώπους του καθεστώτος και συνεχιστές του Κάστρο. Είναι άλλωστε ιστορικά γνωστό πως στα δικτατορικά καθεστώτα αν εκλείψει ένας αυταρχικός ηγέτης που κυβερνά για πάρα πολλά χρόνια, το συγκεκριμένο καθεστώς χάνει το έρεισμά του και μπαίνει σε κίνδυνο.

Αυτό ακριβώς ήθελε να εμποδίσει το Κουβανικό καθεστώς και έκρυψε πολύ καλά τον θάνατό του για χρόνια, καταφέρνοντας να δουλέψει όλον τον πλανήτη. Σήμερα λοιπόν που το κομμουνιστικό καθεστώς της Κούβας αρχίζει σχετικά να φιλελευθεροποιείται, να παίρνει και κάποιες οικονομικές ανάσες (φυσικά με καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις) και να τα βρίσκει και με τις ΗΠΑ- που επεδίωκαν για δεκαετίες την ανατροπή του- ήταν η κατάλληλη στιγμή για να τον πεθάνουν !

Πέρα όμως από αυτό πάμε να δούμε επιγραμματικά  ποιος πραγματικά ήταν και τι έκανε. Ανέτρεψε το 1959 το διεφθαρμένο καθεστώς Μπατίστα, ηγούμενος επαναστατικού κινήματος και υποσχόμενος πως μόλις εδραιωθεί το νέο καθεστώς θα αποσυρθεί από την πολιτική και θα επικεντρωθεί στη δουλειά του. Δεν αποσύρθηκε ποτέ, όπως δεν έκανε ποτέ και εκλογές τις οποίες είχε υποσχεθεί και αυτόματα η επανάσταση  και οι ελπίδες του Κουβανικού λαού μετετράπησαν σε ένα στυγνό κομμουνιστικό δικτατορικό καθεστώς.                                                          
Το καθεστώς αυτό φυλάκισε, εκτέλεσε και βασάνισε κόσμο, έφτιαξε στρατόπεδα συγκέντρωσης (όπως άλλωστε όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα), ενώ ο Κάστρο για τους πολιτικούς του αντιπάλους επιφύλαξε καταδίκες με εκτελέσεις και φυλακίσεις, συνήθως με κατασκευασμένες κατηγορίες (πχ. εμπόριο ναρκωτικών). Επιπλέον ακόμα και οι ομοφυλόφιλοι  πλήρωσαν βαρύ τίμημα, αφού τους επιφυλάχθηκε αντιμετώπιση αλά Χίτλερ και Στάλιν, με φυλακίσεις και βασανιστήρια !

Η φτώχεια ήταν αναμενόμενη και αβάσταχτη και καθημερινά πλήθος κόσμου το έσκαγε από την Κούβα για το Μαϊάμι και μάλιστα από ένα σημείο και μετά με τη σιωπηλή ανοχή του ίδιου του Κάστρο. Φτιάχτηκε μια γραφειοκρατία (νομενκλατούρα) Σοβιετικού τύπου που νεμόταν τον πλούτο της χώρας, σε σημείο που σήμερα η οικογένεια του Κάστρο να έχει βρεθει με περιουσία εκατομμυρίων δολαρίων ! Έτσι αποδεικνύεται μια μεγάλη αλήθεια πως η επανάσταση-ιδιαίτερα η σοσιαλιστική- είναι μια από τις πλέον προσοδοφόρους μεθόδους πλουτισμού…Την ίδια στιγμή τον Κάστρο δεν ήθελε να το ξέρει ούτε η αδερφή του Χουανίτα η οποία ζει ακόμα εξόριστη κάπου στην Αμερική και δηλώνει πως δεν θα πάει ούτε στην κηδεία του.

Το 1959 λίγο έλειψε να προκαλέσει παγκόσμια σύρραξη όταν θέλησε να εγκαταστήσει-μαζί με τον Χρούτσεφ τότε- Σοβιετικούς πυραύλους στο νησί του (κάτω από τη μύτη των ΗΠΑ). Τελικά ο Χρούτσεφ υποχώρησε, αλλά ο Κάστρο έμεινε πιστός στη σκληρή γραμμή με αποτέλεσμα να ψυχρανθούν οι Κουβανοσοβιετικές σχέσεις για κάποια χρόνια. Αυτό βέβαια μέχρι που τη δεκαετία του 70' υιοθέτησε ένα σύνταγμα στα πρότυπα της Σοβιετικής Ένωσης και έκτοτε η Κούβα έγινε Σοβιετικό τσιράκι.
Ταυτόχρονα ενώ κατηγορούσε τους Αμερικανούς ως ιμπεριαλιστές που ανακατεύονται στα εσωτερικά της χώρας του, προχώρησε σε μια σειρά από ιμπεριαλιστικές αναμείξεις και στρατιωτικές αποστολές στη Λατινική Αμερική, αλλά και στην Αφρική...

Παράλληλα όμως η Κούβα δεν έπαυε να είχε γίνει και ένας "εξωτικός" κομμουνισμός στον οποίον έβρισκε καταφύγιο ο κάθε πικραμένος αριστεριστής-και στην Ελλάδα και διεθνώς- απογοητευμένος από τα Ευρωπαϊκά κομμουνιστικά καθεστώτα ή ειδικά μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Ο δε Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, που όλα αυτά τα χρόνια επεδίωκε την ανατροπή αυτού του κομμουνιστικού καθεστώς που βρισκόταν κάτω από τα σύνορά τους, συνέβαλε με αυτόν τον τρόπο στη μυθοποίηση του Κάστρο και του καθεστώτος του συν και την ανάμειξη του άλλου…κομμουνιστικού θρύλου Τσε Γκεβάρα  στα πολιτικά της χώρας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σχεδόν το μοναδικό επιχείρημα αυτών που τον «κλαίνε» από προχθές είναι ότι ο "ήρωας" Κάστρο άντεξε στην πίεση των Αμερικανών και δεν ανετράπη ή δεν δολοφονήθηκε ποτέ…

Ο Κάστρο λοιπόν μπορεί να ήταν δικτάτωρ και απατεώνας ως και το θάνατό, αλλά δε παύει να κατασκευάστηκαν στο πέρασμα των χρόνων διάφοροι Κουβανέζικοι αριστεροί μύθοι- και να διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο- οι οποίοι ανακυκλώνονται μέχρι σήμερα. 
Από τις…700 απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Κάστρο, μέχρι την «ξέγνοιαστη» ζωή των Κουβανών που «τουλάχιστον έχουν ένα πιάτο φαί να τρώνε» κλπ. Όλα αυτά σε σημείο που σήμερα-και στην Ελλάδα της αριστερολαγνείας, αλλά και διεθνώς- και μη αριστεροί πολιτικοί ηγέτες και άλλοι, είτε να εκθειάζουν το «μεγαλείο της ηγεσίας του», είτε να κάνουν στρογγυλεμένες δηλώσεις. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Γεννηματά στην Ελλάδα και ο ελεεινός γλείφτης των ολοκληρωτισμών Γιούνκερ (που μάλιστα είναι σε δεξιό κόμμα) στην Ε.Ε. !

Βλέπετε για πολλούς ακόμα και σήμερα, και όχι μόνο αριστερούς, οι ακροδεξιές δικτατορίες είναι φασισμοί και χούντες, ενώ οι ακροαριστερές δικτατορίες σοσιαλιστικά καθεστώτα ή επαναστάσεις ! Και αυτό το βιολί συνεχίζεται ακόμα στην Ελλάδα και, ως ένα βαθμό, και σε αρκετούς πολιτικά τυφλούς ανθρώπους της δύσης. Μην νομίζετε λοιπόν ότι και η δύση δεν έχει την τάση να αυτομαστιγώνεται στο όνομα της προόδου και της δημοκρατίας κλπ..

Πχ. ο Αμερικανόφιλος Πινοσέτ μπορεί να προβάλλεται ακόμα στη δύση ως αιμοσταγής δικτάτορας (που όχι ότι δεν ήταν…) και την ίδια στιγμή ο Κάστρο ως ρομαντικός επαναστάτης και ιστορικός ηγέτης. 
Και ακόμα οι πολύνεκροι πόλεμοι και σφαγές των Ρώσων στο Αφγανιστάν και στην Τσετσενία να περνάνε στα ψηλά, ενώ αντίθετα οι πόλεμοι των Αμερικανών στο Ιράκ (που ήταν πόλεμος δύο εβδομάδων) και στο Βιετνάμ να υπερπροβάλλονται και να καταγγέλλονται ως τα άκρα !

ΥΣ: Λίγο αφότου ολοκληρώσαμε αυτό το άρθρο διέρρευσε από το καθεστώς της Αβάνας ότι το πτώμα του Κάστρο αποτεφρώθηκε και η στάχτη του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Αυτό, αν όχι επιβεβαιώνει, δίνει "περισσότερους "πόντους" σε όσα ισχυριζόμαστε, εφόσον πτώμα δεν θα παρουσιαστεί...

ΠΗΓΕΣ: 










Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Οι Πουτινόφιλοι κερδίζουν έδαφος και ο πλανήτης σε κίνδυνο !


Όπως είπαμε και μετά την εκλογή έκπληξη του Πουτινόφιλου Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑο πλανήτης έχει μπει σε μια νέα περίοδο έντασης, εσωστρέφειας και μεγάλου κινδύνου (μιλήσαμε χαρακτηριστικά για μαύρα σύννεφα απ'τον πλανήτη).

Τελικά όπως αποδεικνύεται o Τραμπ δεν είναι ο μόνος, αφού και σε άλλες χώρες μια σειρά από ρωσόφιλους ηγέτες που θέλουν να τα βρουν με τον Πούτιν ή απλά να τον καθησυχάσουν, έρχονται στο προσκήνιο και κερδίζουν κρίσιμες εκλογικές μάχες. Αυτό σημαίνει ότι ο ρώσικος φασιστικός και επεκτατικός άξονας, ενισχύεται παγκοσμίως και το όποιο αντιφασιστικό μέτωπο (ή έστω όσες χώρες και ηγέτες κρατούν στοιχειώδεις αντιστάσεις στον Πούτιν) αδυνατίζει και έρχεται σε δύσκολη θέση.

Ο λόγος πιστεύω πως είναι ότι μια σειρά πολιτικών σε όλο τον κόσμο (και δεν μιλάω για δικτάτορες που έτσι κι'αλλιώς συνοστίζονται πίσω από τον Πούτιν) δεν αποτελούν πραγματικούς ηγέτες, αλλά απλά οικονομικούς διαχειριστές που κοιτούν αποκλειστικά τα στενά οικονομικά τους συμφέροντα. Έτσι δεν διστάζουν να τα βρουν με τους επεκτατιστές του χασάπη Πούτιν και να θέλουν να ξεπουλήσουν χώρες όπως η Ουκρανία, η Συρία και η Γεωργία. 
Έπειτα υπάρχει και η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος η οποία συνήθως είναι και ρωσόφιλη. Δηλαδή μια σειρά από ακραίους και λαϊκιστές πολιτικούς κερδίζουν εκλογικό έδαφος  σε ορισμένες χώρες-συχνά χώρες κλειδιά όπως ΗΠΑ και Γαλλία- ως λανθασμένη ή βλακώδης αντίδραση των λαών για τα προβλήματά τους και έτσι οι ρωσόφιλοι έρχονται στην επιφάνεια ως λαϊκό δώρο. 

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως πολλοί λαοί στη δύση παρασυρόμενοι από τη δημοκρατία και την ελευθερία- και συνήθως και το καλό βιωτικό επίπεδο- που απολάμβαναν για δεκαετίες, έφτασαν να πιστεύουν ότι αυτά είναι πλέον πράγματα αυτονόητα και ξεχνούν ότι για τη δημοκρατία πρέπει να αγωνίζεσαι συνεχώς και αδιάκοπα, είτε για να τη βελτιώσεις, είτε για να τη διατηρήσεις. Έτσι δεν διστάζουν να καταφεύγουν στα άκρα και στο λαϊκισμό ως και καλά αντισυστημική ψήφο ξεχνόντας τι σήμαινε στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν ο φασισμός, ο εθνικισμός και ο κομμουνισμός !
Προσθέστε λοιπόν σε όλα αυτά και το περιβόητο Brexit το οποίο ήταν ένα μεγάλο δώρο στον Πούτιν, καθώς αποδυναμώνει πολύ την Ε.Ε, και έχετε μια εικόνα της άσχημης κατάστασης...

Πιο κάτω παραθέτουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο της Γαλλικής εφημερίδας "Liberation" που αναλύει γλαφυρά την κατάσταση και φιλοξενεί και ενδιαφέρουσες απόψεις δηλώσει ειδημόνων.
"Ο Πούτιν είναι αυτός που φτιάχνει πλέον τους βασιλιάδες;"  είναι κατά λέξη ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας:


"Νίκη του Τραμπ, πιθανή νίκη του Φρανσουά Φιγιόν, ήττα  των φιλοευρωπαίων υποψηφίων στη Μολδαβία και στη Βουλγαρία. Οι φιλορωσικές δυνάμεις κερδίζουν συνεχώς έδαφος και ενισχύουν τη δημοφιλία του Πούτιν  σε πολίτες ανά τον κόσμο που αναζητούν πλέον αυταρχικούς ηγέτες.

Και ενώ η Ρωσία έχει ξεκινήσει ένα μπρα ντε φερ με τη Δύση από την αρχή της Ουκρανικής κρίσης και την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014, φιλορωσικές δυνάμεις άρχισαν να ανοίγουν δρόμο προς την εξουσία σε ορισμένες δυτικές χώρες αλλά και σε πρώην σοβιετικές: προς πολύ μεγάλη ικανοποίηση του Κρεμλίνου, η Μεγάλη Βρετανία επέλεξε το Brexit. Οι Ολλανδοί ψήφισαν εναντίον μια συμφωνίας ένωσης της ΕΕ με την Ουκρανία. Ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε τα κλειδιά του Λευκού Οίκου. Ο Φρανσουά Φιγιόν έχει πολλές πιθανότητες να μπει στο προεδρικό μέγαρο της Γαλλίας. Ο Μολδαβός  Igor Dodon και ο Βούλγαρος Roumen Radev, φιλορώσοι και οι δύο, κέρδισαν τις προεδρικές εκλογές αντίστοιχα στις χώρες τους. Ακόμη και στην Εστονία, όπου κυριαρχεί ακόμη το αντιρωσικό αίσθημα, το φιλορωσικό κόμμα του Κέντρου αυξάνει τα ποσοστά του.
«Πουτινοφιλία»
Ποιόν ρόλο μπορεί να έπαιξε ο Ρώσος πρόεδρος, πραγματικό ή φαντασιακό, στις εκλογικές αναμετρήσεις και στο κύμα «Πουτινοφιλίας» που έχει ξεσπάσει στη Δύση; «Κανέναν», απαντάει ξερά ο Dmitri Trenin, διευθυντής του κέντρου  Carnegie της Μόσχας, ο οποίος δεν πιστεύει καθόλου στην «Πουτινοφιλία» του Τραμπ ή του Φιγιόν. Η τουλάχιστον όχι σε σημείο που θα άλλαζαν πραγματικά τις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
«Ο Πούτιν δεν έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τις εκλογές σε τόσο σημαντικές χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία», αναφέρει. «Το γεγονός ότι τον παρουσιάζουν τόσο σημαντικό και ότι του αποδίδουν τόση δύναμη υποδηλώνει ότι τα πολιτικά συστήματα των ανεπτυγμένων χωρών βρίσκονται σε βαθιά κρίση», προσθέτει.
Παρότι δεν υπάρχει απόδειξη ανάμειξης σε εκλογικές αναμετρήσεις, αν εξαιρεθεί το φαινόμενο με τις υποκλοπές της Χίλαρι στις ΗΠΑ, το Κρεμλίνο διατηρεί και αναπτύσσει κάθε τρόπο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του και για να προσελκύσει την κοινή γνώμη της Δύσης, να την κάνει αποδέκτη των ρωσικών θέσεων και στη συνέχεια να επηρεάσει την πολιτική ατζέντα. 
Τα πιο σημαντικά και αποτελεσματικά μέσα που χρησιμοποιεί η ρωσική ηγεσία είναι τα think tanks, τα πολιτιστικά κέντρα, οι χορηγίες σε πολιτικά κόμμα της άκρας δεξιάς (όπως το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία) αλλά και τα ΜΜΕ προπαγάνδας τα οποία χρηματοδοτεί το Κρεμλίνο. Ο Ομιλος RT (Russia Today) διαθέτει πολλά γραφεία σε όλο τον κόσμο καθώς και τρία διεθνή κανάλια. Το Sputnik, είναι μια πλατφόρμα που στοχεύει σε ξένο κοινό και έχει παρουσία σε τριάντα χώρες. «Δεν μιλάμε για το κλασικό soft power classique, το οποίο προσπαθεί να περάσει ένα θετικό μήνυμα για τη Ρωσία. Η ρωσική διπλωματία είναι επιθετική, δουλεύει για να δημιουργήσει φιλορωσικό κλίμα και παίζει με το χαρτί της εθνικής κυριαρχίας, του αντι-ιμπεριαλισμού, του αντι-αμερικανισμού και του ευρωσκεπτικισμού», δηλώνει ο ερευνητής Maxime Audinet, του πανεπιστημίου Paris-Ouest.
Εύφορο έδαφος
«Ο Πούτιν δεν ελέγχει όλα αυτά τα πεδία. Το κίνημα μεγαλώνει, αλλά δεν το προκαλεί πάντα ο ίδιος. Απλά βρέθηκε σε αυτή τη θέση σε μια στιγμή που στη Δύση μεγαλώνει το αίτημα για ισχυρούς ηγέτες που θα αντικαταστήσουν τους αδύναμους που υπάρχουν σήμερα», δηλώνει η καθηγήτρια Tatiana Jean, του Γαλλικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.
«Τα μίντια χειραγωγούν την κοινή γνώμη, αλλά το επιζητά η ίδια. Η απόρριψη των μίντια, των ελίτ και των ηγετών δεν επινοήθηκε από την ρωσική προπαγάνδα αλλά βοήθησε. Αυτή η ρωσική προπαγάνδα δεν μιλάει για τον ίδιο τον Πούτιν, απλά ανασύρει το αίσθημα ότι η Δύση είναι διαλυμένη και δέχεται απειλές από παντού. Ενώ η Ρωσία εμφανίζεται ως μια καθησυχαστική δύναμη, σταθερή, ισχυρή, και εγγυάται παραδοσιακές αξίες», προσθέτει η πανεπιστημιακός Cécile Vaissié, συγγραφέας του βιβλίου «Τα Δίκτυα του Κρεμλίνου στη Γαλλία».
Ετσι, σιγά σιγά ο Ρώσος ηγέτης έπαψε να είναι αγαπητός μόνο σε περιθωρειακές ομάδες. Απόδειξη αποτελούν οι εκδηλώσεις του Φρανσουά Φιγιόν όπου οι εκκλήσεις για συμμαχία με τη Ρωσία προκαλούν ενθουσιασμό. Αυτό συμβαίνει γιατί η Γαλλία μπατάρει προς τα Δεξιά; Ισως. Γινόμαστε πάντως μάρτυρες μιας συνολικής μετακίνησης της πολιτικής τάσης σε όλο το βόρειο ημισφαίριο. Το όραμα της προοδευτικότητας έχει αντικατασταθεί από μια συντηρητική εσωστρέφεια. Η δημοκρατική αντιπροσωπευτικότητα βρίσκεται σε κρίση, η ρήξη ανάμεσα στις ελίτ και στους λαούς μεγαλώνει.
Μέσα σε αυτή την γενικευμένη ατμόσφαιρα απομυθοποίησης, ο Πούτιν ενσαρκώνει, σχεδόν άθελά του, τον προστάτη των παραδοσιακών αξιών, τον αποφασισμένο ηγέτη ο οποίος δρα τη στιγμή που η Δύση διστάζει, έτοιμος να πολεμήσει το απόλυτο κακό, δηλαδή τους τζιχαντιστές. Είναι ο άνθρωπος που αψηφά την παγκόσμια τάξη και την αμερικανική ηγεμονία και ο οποίος δεν διστάζει να επικαλεστεί τη βία για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του.
Ο κόσμος αλλάζει και αυτό ωφελεί τον Πούτιν. «Ο Πούτιν απελευθέρωσε ένα τεράστιο εκλογικό σώμα το οποίο αρνείται το πολιτικά ορθό, θαυμάζει τη δύναμη, θέλει λύσεις καθαρές, γρήγορες και αποφασιστικές και αναζητά χαρισματικούς ηγέτες», αναλύει η Tatiana Jean.
Αυταρχικό καθεστώς
«Η δαινομοποίηση που έκανε η Δύση του Πούτιν τον ωφελεί», προειδοποιεί ο Jean-Robert Raviot, καθηγητής ρωσικού πολιτισμού στο πανεπιστήμιο της Ναντέρ. «Πολλοί άνθρωποι που δηλώνουν ότι συμπαθούν τον Πούτιν δεν το κάνουν γιατί είναι θετικοί απέναντί του αλλά γιατί αντιδρούν στη δαιμονοποίησή του», προσθέτει.
Εξάλλου, ο Πούτιν παραμένει μάλλον άγνωστος στους οπαδούς του. Θαυμάζουν την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει τα συμφέροντα της χώρας του και του λαού του, αλλά αγνοούν την πραγματικότητα του αυταρχικού καθεστώτος που εγκατέστησε στη Ρωσία, κλείνοντας το στόμα της αντιπολίτευσης και καταπιέζοντας κάθε κριτική φωνή. Πέρασε 15χρυσά χρόνια με την πετρελαϊκή αφθονία, αλλά δεν κατόρθωσε ποτέ να ανοίξει την ρωσική οικονομία, η οποία στηρίζεται ακόμη εν πολλοίς στους υδρογονάνθρακες. Η Ρωσία κατατρώγεται από την διαφθορά και είναι βυθισμένη σε οικονομική και κοινωνική κρίση.
«Οι ρεαλιστές της εξωτερικής πολιτικής εκτιμούν ότι όποια κι αν είναι τα λάθη του Πούτιν, πρέπει να υπολογίζουμε τη Ρωσία», εξηγεί ο πρώην ΥΠΕΞ της Γαλλίας Υμπέρ Βεντρίν και προσθέτει ότι η επιθυμία του Ρώσου προέδρου να επηρεάζει τα πράγματα δεν είναι μεγαλύτερη από όλων των ηγετών των μεγάλων δυνάμεων. Το να συνεχίζει κανείς να τον εξοστρακίζει δεν βοηθάει, προσθέτει ο Βεντρίν: «Δεν έχω ψευδαισθήσεις για τον Πούτιν, περιφρονεί την Ευρώπη και δεν κάνει ιδιαίτερες προσπάθεις για να οικοδομήσει βαθιές σχέσεις μαζί της. Αξιοποιεί μια κοντόφθαλμη πολιτική επιρροών. Αλλά το πρόβλημα είναι πως δεν βρίσκεται κανείς απέναντί του για να το ισορροπήσει», λέει ο Βεντρίν.
Η πρόσφατη πρωτοβουλία του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία υιοθέτησε την περασμένη Τετάρτη μια οδηγία με την οποία καταγγέλλει «κάθε προπαγάνδα που κατευθύνεται εναντίον της Ευρώπης από τρίτους», υπονοώντας τη Ρωσία (αλλά και το ισλαμικό κράτος) δεν πρόκειται να τρομάξει τον Πούτιν. Για τον Ρώσο πρόεδρο αυτή η οδηγία είναι σχεδόν κομπλιμέντο. Δήλωσε εις απάντηση ότι βλέπει «μια προφανή οπισθοχώρηση της δημοκρατίας στις δυτικές κοινωνίες» και επαίνεσε την «αποτελεσματική» και «ταλαντούχα» δουλειά  των Ρώσων δημοσιογράφων που την προκάλεσαν."


Πηγή:    http://www.iefimerida.gr/news/303710/fintel-kastro-o-antras-me-tis-35000-gynaikes-alitheies-kai-mythoi-eikones





Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Με Στραματσόνι και Στιλ δεν πας πουθενά !...Θρίαμβος ΠΑΟΚ στη Φλωρεντία !

Διαβάστε το σχόλιό μας για τους χθεσινούς αγώνες των Ελληνικών ομάδων στο Europa League και κυρίως για τον Παναθηναϊκό και το γιατί με Στραματσόνι προπονητή και Στιλ τερματοφύλακα δεν έχει κανένα μέλλον.



http://taairetika.blogspot.gr/p/aulhtik.html

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Κωστής Στεφανόπουλος: Πολλοί ύμνοι, αλλά και παρασκήνιο…


Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν χωρίς αμφιβολία ένας συντηρητικός  πολιτικός, χωρίς να συγκαταλέγεται στη λεγόμενη άκρα δεξιά. Θα τον χαρακτήριζα ως έναν τυπικό δεξιό σοβινιστή και δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι ήταν σοβαρός και μετρημένος (καμία σχέση δηλαδή με Παυλόπουλους, Τσίπρες και όλο αυτό το σημερινό κακό συναπάντημα) και ούτε ήταν κλέφτης και διεφθαρμένος.

Ας μου επιτραπεί όμως να πάω κόντρα στην αγιογραφία που του έγινε τις τελευταίες ημέρες, μετά το θάνατό του, και όχι για να προσβάλω τη μνήμη του, αλλά γιατί κάποιες αλήθειες πρέπει να αποκαθίστανται και να ακούγονται, ειδικά όταν είναι κόντρα στο ρεύμα. Και από την ιστορική κριτική δεν πρέπει να απαλλαγεί ούτε ο Στεφανόπουλος.

Κατά πρώτον δεν καταγράφεται πουθενά καμία αντιχουντική του δράση ή πράξη και το πιθανότερο είναι πως πρέπει να ήταν στη γραμμή Αβέρωφ, δηλαδή της συνεννόησης με τη χούντα. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό διότι και πολλοί άλλοι πολιτικοί δεν είχαν την παραμικρή αντιχουντική δράση και μετά στη μεταπολίτευση έγιναν πρώτη μούρη, ούτε και έγινε πουθενά μέσα στο κράτος πλήρης αποχουντοποίηση…
Έπειτα στη μεταπολίτευση- και κατά την εκλογή του φιλελεύθερου Μητσοτάκη το 1984 στην ηγεσία της Ν.Δ.- φάνηκε το πόσο αντιφιλελεύθερος ήταν, εφόσον (ως ο βασικότερος συνυποψήφιος) δεν άντεξε την ήττα του από τον τελευταίο και αποχώρησε από το κόμμα για να κάνει την ΔΗ.ΑΝΑ. Στο μεταξύ μετά την πτώση του κομμουνισμού το γύρισε σιγά, σιγά από φιλοαμερικανός σε αντιδυτικό (όπως και άλλοι υπερδεξιοί) κι’ ενώ την ίδια στιγμή η ΔΗ.ΑΝΑ., μετά από μια εκλογή στη βουλή και συνεργασία με τη Ν.Δ. το 1990, άρχισε να αργοσβήνει και δεν ξαναβρέθηκε στη βουλή.

Κάπου λοιπόν στο 1995 η κλίκα εκείνης της εποχής ΠΑΣΟΚ- Σαμαρά τον έβγαλε από τα αζήτητα και τον έκανε πρόεδρο της δημοκρατίας, αντικαταστάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν η εποχή που ο φίλος μας ο Σαμαράς ,με την «πολιτική άνοιξη», τα είχε βρει με το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και με αυτόν τον τρόπο απέτρεψαν πρόωρες εκλογές και έτσι δόθηκε και η ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να παραμείνει κι’άλλο στην εξουσία.  
Γιατί όμως επιλέχθηκε συγκεκριμένα ο Στεφανόπουλος ως πρόεδρος ; Γιατί πολύ απλά ως αντιφιλελεύθερος και αντιδυτικός πολιτικός πληρούσε της προϋποθέσεις ενός αντιπροσωπευτικού  καθεστωτικού προέδρου που θα περνάει και διάφορες εθνικές γραμμές !

Έτσι ως πρόεδρος της δημοκρατίας μας έμεινε στη μνήμη ως κάποιος που τα έβαζε συχνά με τη δύση (ιστορικός έμεινε για πολλούς Ελληναράδες ο λόγος του κατά του Κλίντον, τον οποίον διαφημίζουν και τώρα μετά το θάνατό του, ως κάτι που τους έκανε υπερήφανους…) την ίδια στιγμή που εξυμνούσε φασισμούς όπως Ρωσία και Ιράν. Αλλά και στα εσωτερικά ζητήματα δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και να διαψεύσει  τον ρόλο του διακοσμητικού που έχουν πάρει τα τελευταία τριάντα χρόνια οι προεδρίες. Πχ. δεν έφερε καμία αντίρρηση  στο αισχρό νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών, ούτε και στις καθεστωτικές  μεθοδεύσεις για να καλυφθεί η μεγάλη ληστεία του χρηματιστηρίου κα.

Τέλος ας θυμηθούμε ότι προς το τέλος της θητείας του, όταν είχε σκάσει το θέμα με τον ηλεκτρονικό τζόγο και τα φρουτάκια , (όπου τότε ο Τριανταφυλλόπουλος χτυπούσε τον ιδιωτικό τζόγο για να ευνοήσει τον κρατικό που ήταν ο Κόκκαλης) ο δημοσιογράφος  Σπύρος Καρατζαφέρης  έκανε μια αποκάλυψη πως συγκεκριμένα η γυναίκα του Στεφανόπουλου είχε νοικιάσει έναν χώρο που της ανήκε σε μια επιχείρηση που είχε παιχνίδια με φρουτάκια.
Ενώ λοιπόν με αυτή την ιστορία και με παρόμοιες κατηγορίες είχαν τότε εξοντωθεί υπουργοί όπως ο Μπένος και χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις, μόλις έγινε η συγκεκριμένη αποκάλυψη σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και τα ΜΜΕ έσπευσαν να υπερασπιστούν τον Στεφανόπουλος ως ηθικό στοιχείο και να καταδικάσουν ή να κατηγορήσουν τον δημοσιογράφο (μάλιστα χωρίς επιχειρήματα και ικανοποιητικές απαντήσεις). Ο ίδιος ο Στεφανόπουλος δεν έδωσε τότε καμία απάντηση και κρύφτηκε πίσω από τους υπερασπιστές του και το θέμα σύντομα έσβησε…

Εν πάσει περιπτώσει, ας μην πούμε περισσότερα εφόσον καταδείξαμε πως ο Στεφανόπουλος δεν ήταν ούτε λαϊκιστής και νούμερο, αλλά ούτε και κανένας αθώος. Και όποιος άλλωστε ψάξει για αθώους στο υψηλό επίπεδο της Ελληνικής πολιτικής σκηνής-ιδιαίτερα με το βρωμερό ανατολικού τύπου καθεστώς που έχει στηθεί κυρίως από το 1993 και μετά- θα κάνει τζάμπα κόπο !

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αριστεροί και φιλελεύθεροι μιλιταριστές !


Τελικά όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε την Ελλάδα ένα απέραντο φρενοκομείο ήξερε πολύ καλά τι έλεγε...Θα μου πείτε τώρα το θυμήθηκες και με ποια αφορμή ; Τόσα και τόσα γίνονται...

Η αφορμή είναι η πρόταση Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των αντρών στα 18 ! Και καλά ο Καμμένος είναι γνωστός ακροδεξιός τραμπούκος και δεν μας εκπλήσσει μια τέτοια άποψη, αλλά το ζήτημα είναι ότι αυτή την πρόταση την καλοβλέπει και η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση του Τσίπρα και όχι μόνο αυτή αλλά και ο "φιλελεύθερος" Μητσοτάκης (!) ο οποίος φυσικά έχει μέσα και Άδωνη Γεωργιάδη (γνωστών φρονημάτων) ο οποίος έσπευσε να υπερθεματίσει και να συγκρίνει μάλιστα την Ελλάδα με το στρατοκρατικό Ισραήλ !

Ο βαθύτερος λόγος είναι, όπως φαίνεται, μια βλακώδης απάντηση πανικού στις δηλώσεις Ερντογάν για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης. Πως στ'αλήθεια πίστεψαν ότι αυτή μπορεί να είναι μια σοβαρή απάντηση ή μια επίδειξη πυγμής στον Τούρκικο εθνικισμό ; Μήπως πιστεύουν ότι έτσι ο Ερντογάν θα τους φοβηθεί ; Αστεία πράγματα...
 Αλήθεια όμως,ρώτησε κανένας αν όλοι οι νέοι αυτής της ηλικίας είναι ώριμοι να στρατευτούν σε αυτή την ηλικία και τι προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν σε μερικούς από αυτούς ; Επίσης με ποια λογική θεωρείται η στράτευση πιο σημαντική από τις σπουδές των νέων που θα πάνε χρονικά πίσω σε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα ; Σε τι εποχές θέλουν να μας γυρίσουν ;

Για μια ακόμη φορά βλέπουμε δηλαδή κινήσεις πανικού και λαϊκής κατανάλωσης στην Ελληνική πολιτική πραγματικότητα, αντί για ορθολογισμό και ψυχραιμία. Εκτός δηλαδή από την παντώς είδους εν Ελλάδι παρακμή, είμαστε και μια χώρα πατριδοκάπηλων, εκκλησιολάγνων και- ας μου επιτραπεί η βαριά έκφραση- στρατόκαβλων πολιτικών !! Και μάλιστα ακόμα και όταν μιλάμε και για ακροαριστούς και φιλελεύθερους (ο θεός να τους κάνει...). 

Καθόλου τυχαίο σε μια χώρα, όπου μεταξύ άλλων, θεωρείται και επισήμως πως η Παναγία προστατεύει το στρατό μας ! Είναι η Ελληνική μας ιδιοπροσωπεία που έλεγε και ο Σαμαράς...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

"Βόμβες" Μητρόπουλου στον Θωμαϊδη !

Διαβάστε στην ενότητα "Ελληνική παράδοση" άγνωστα στοιχεία για ένα αρχαιότατο είδος Ηπειρώτικης μουσικής.

http://taairetika.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

Και ακόμα στην ενότητα "Αθλητικά" αναλυτικά την αποκαλυπτική συνέντευξη του Βίκτωρα Μητρόπουλου που λέει τα πράγματα με το όνομά τους για το παρασκήνιο στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.


http://taairetika.blogspot.gr/p/aulhtik.html

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Μεταστατικός καρκίνος μέσα στη Ν.Δ. !


Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις των Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα (θυμίζω υποψήφιοι για αρχηγοί της Ν.Δ. κατά την εκλογή Μητσοτάκη) που θρασύτατα ζητούν μεγαλύτερη ανοχή και σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους για το τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό το μεγάλο κόμμα.

Η Νέα Δημοκρατία-παρότι δεν υπήρξε ποτέ φιλελεύθερο κόμμα-ήταν γενικά μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90’ ένα ανάχωμα στον ανορθολογισμό, το λαϊκισμό και τον αντιδυτικισμό του ΠΑΣΟΚ (Μόνο ο Έβερτ φλέρταρε κάπως με το λαϊκισμό ως αρχηγός). Η κατάρα μέσα στο κόμμα ξεκίνησε περίπου 20 χρόνια πριν όταν και ανέλαβε την αρχηγία ο Κώστας Καραμανλής που όσοι τον ψήφισαν πίστεψαν τότε ότι μπορεί να είναι ο διάδοχος του θείου του και να δώσει εκλογικές νίκες και αξιόλογο έργο στην Ελλάδα. Τουλάχιστον για το δεύτερο διαψεύστηκαν οικτρά, αφού αυτός ο τύπος έκανε εγκλήματα και συνεχίζει το «έργο του» ακόμα και σήμερα !

Εκτός ότι ήταν εντελώς άσχετος από θέματα οικονομίας και οργάνωσης του κράτους (και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα), η γραμμή του ήταν παραδόξως σύμπλευση με την αριστερά και γεωπολιτική στροφή προς τη φασιστική Ρωσία (του Γέλτσιν τότε και μετά του Πούτιν). Φυσικό επακόλουθο να φτιαχτεί ένα νέο ΠΑΣΟΚ με λαϊκισμό, κρατισμό, ψεύτικα λόγια και σχεδόν μηδενικό έργο…
Τα αποτελέσματα γνωστά με τη χώρα να οδηγείται στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση, παρότι οι περισσότεροι νεοδημοκράτες αρνούνται ακόμα να δεχθούν της ευθύνες Καραμανλή και τα ρίχνουν όλα στον αδαή ΓΑΠ, απ’όπου δεν μπορεί να βγει μέχρι και σήμερα με τις πολιτικές που ακολουθούνται !

Το πρόβλημα είναι όμως ότι στη Νέα Δημοκρατία καθόλου δεν έμαθαν από τα λάθη τους και συνεχίζουν μέχρι σήμερα λίγο ως πολύ  στη λογική του Καραμανλισμού (Φυσικά όταν λέμε Καραμανλισμός, να μην μπλέκουμε τον ένδοξο θείο με τον ανηψιό, καθώς οι πολιτικές αξίες δεν συνάδουν με τα πολιτικά σκατά !) ο οποίος έχει γίνει, χωρίς υπερβολή, ένας μεταστατικός καρκίνος που καταστρέφει το κόμμα !     
Ακόμα και ο Σαμαράς που ήταν σκληρός δεξιός και ποτέ δεν είχε συμπάθεια στην αριστερά έπαιξε σε κρίσιμες περιστάσεις το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα με την επίσπευση των εκλογών του 2015 και έπειτα όταν έβαλε πλάτη στον Τσίπρα στις προβοκατόρικες αλλά και καταστροφικές διαπραγματεύσεις του με την Ε.Ε τον πρώτο καιρό της πρωθυπουργίας του. Άλλωστε, για να μην ξεχνιόμαστε, και αυτός είχε επικρατήσει με καθεστωτική βοήθεια της δυτικόφιλης Ντόρας Μπακογιάννη στην προηγούμενη εκλογή αρχηγού...

Όταν δε πριν μερικούς μήνες ανέλαβε ο Μητσοτάκης την ηγεσία του κόμματος, όλοι πιστέψαμε πως επρόκειτο για έναν δυτικόφιλο φιλελεύθερο και για νίκη κατά του Καραμανλισμού. Αμ δε...Ο Καραμανλής είχε "δέσει το γαϊδαρό του" !! Ο φίλος μας ο Κυριάκος λοιπόν είναι αυτός που τιμάει τους αγώνες της αριστεράς, προσκυνάει τον Πούτιν και τον Λαβρόφ και πάει σε κοινή γραμμή με τον Τσίπρα σε μεταναστευτικό και χρέος, συμφωνεί σε συγκρότηση Ε.Σ.Ρ. χωρίς να καταργηθεί ο νόμος Παππά και άλλα !

Αποδείχθηκε δηλαδή πως πλέον ο πανούργος καγκεμπίτης Καραμανλής έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια του και έχει διαβρώσει το μεγαλύτερο μέρος του κόμματος και πως χωρίς την έγκρισή του είναι αδύνατον να γίνει κάποιος αρχηγός της Ν.Δ. και να πολιτευτεί και όπως θέλει! Έτσι και οι Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας (ιδιαίτερα ο δεύτερος που είναι άνθρωπος του Ρωσοπόντιου Ιβάν Σαββίδη) εκφράζουν έναν πολύ προωθημένο Καραμανλισμό- που μπροστά του ο Μητσοτάκης μοιάζει σκληρός και άτεγκτος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ- και εκεί ακριβώς οφείλονται και αυτές οι δηλώσεις των δύο ανωτέρω κυρίων για μεγαλύτερη συναίνεση στον ΣΥΡΙΖΑ !

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Καραμανλής και οι όμοιοί του έχουν πουλήσει την ψυχή τους στο διάολο και έχουν διαβρώσει τη δεξιά παράταξη, όπως δυστυχώς  δεν υπάρχει αμφιβολία και πως  η Νέα Δημοκρατία είναι βαριά άρρωστη και στο εγγύς μέλλον δεν βλέπω θεραπεία. 

Θα μου πεις τώρα, γιατί καίγεσαι για τη Ν.Δ.; Γιατί για εμένα είναι προφανές πως με μια άρρωστη Νέα Δημοκρατία αρρωσταίνει και η Ελλάδα. Για παράδειγμα θα μπορούσε ποτέ με μια υγιή Νέα Δημοκρατία να έρθει στην εξουσία ο ΓΑΠ ; Και ακόμα χειρότερα η φασιστική καταστροφική λαίλαπα Τσίπρα-Καμμένου ; Νομίζω πως όχι…


Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ο Καγκεμπίτης Κοτζιάς επιχειρεί να κλείσει εφημερίδα !


Οι κρατικοφασίστες του ΣΥΡΙΖΑ στην απέλπιδα προσπάθειά τους να κρατηθούν στην εξουσία κάνουν τα πάντα και καταπατούν και στοιχειώδη δημοκρατικά προσχήματα. Έτσι μετά από το κλείσιμο καναλιών που επιχειρούν (και δεν έχουν παραιτηθεί), τώρα προσπαθούν να κλείσουν και εφημερίδα !

Συγκεκριμένα η μικρή εφημερίδα Athens Review of Books (ARB)  του φιλελεύθερου δημοκράτη Μανώλη Βασιλάκη σύρθηκε στα δικαστήρια από τον νυν υπουργό εξωτερικών Κοτζιά και μάλιστα η πλευρά του τελευταίου πέτυχε μια αδιανόητη  απόφαση αποζημίωσης 250.000 (!) για συκοφαντική δυσφήμιση η οποία τελικά στο δεύτερο βαθμό μειώθηκε σε 18.000 (αυτό έλειπε)…
 Έτσι ο καγκεμπίτης Κοτζιάς ξεκίνησε πρόσφατα και διαδικασία κατάσχεσης της συγκεκριμένης εφημερίδας επειδή ουσιαστικά αποκαλύπτει ποιος πραγματικά είναι (πάντα ως πολιτική ταυτότητα)! Η αφορμή για τη φασιστική φίμωση της ARB ήταν μια επιστολή που στάλθηκε κάποτε από αναγνώστη της εφημερίδας και στην οποία αποκάλυπτε ποιο το πολιτικό παρελθόν και γενικά το πολιτικό ποιόν αυτού του τριτοκοσμικού ρωσόφιλου κομμουνιστή που ο Τσίπρας μας τον φόρτωσε για υπουργό εξωτερικών για να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά του Πούτιν !

Μάλιστα η κατάπτυστη απόφαση του δικαστηρίου, πέραν των άλλων, απαγορεύει και στο μέλλον την επανάληψη τέτοιου είδους δημοσιευμάτων διότι λέει πως«θίγουν την τιμή και την υπόληψη του Κοτζιά», λες και είναι ψέματα το παρελθόν του στο ΚΚΕ και ο θαυμασμός του για παλαιά κομμουνιστικά καθεστώτα (Πολωνία, Ανατολ.Γερμανία) και πλέον για τη Ρωσία και τον Πούτιν.

Η υπόθεση πάντως δεν έχει τελεσιδικήσει μια που ο Μανώλης Βασιλάκης έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο και αν χρειαστεί και στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αξίζει πάντως να γίνει γνωστή και να διαδοθεί αυτή η είδηση μιας που η μαυροκόκκινη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. έχει πλέον χάσει κάθε μέτρο και κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση, αν και εν τέλει είναι τόσο γελοία ως κυβέρνηση που ούτε σοβαρό αυταρχισμό δεν ξέρει να κάνει ! Φαίνεται πάντως πως στην προσπάθειά τους αυτή φαίνεται πως έχουν και τη συμπαράσταση ενός αντιδημοκρατικού κομματιού της δικαιοσύνης που ελέγχουν, αν και είναι πλέον προφανές πως δεν έχουν καταφέρει να διαβρώσουν στο σύνολό της τη δικαιοσύνη (δες απόφαση για τα τηλεοπτικά).

Ωστόσο ότι και να γίνει ο κύριος Κοτζιάς, ο κύριος Τσίπρας και οι όμοιοί τους να ξέρουν ότι δεν θα φοβηθούμε, δεν σιωπήσουμε και θα συνεχίσουμε να τους χτυπάμε και να τους αποκαλύπτουμε. Ιδιαίτερα μάλιστα σε ότι αφορά το κομμάτι Ρωσία, και τις σχέσεις της με αυτή την κυβέρνηση, είμαστε λίγοι που φωνάζουμε (μια που η Ρωσία ελέγχει πλέον σχεδόν το σύνολο του πολιτικού κόσμου και του τύπου), αλλά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με τον ίδιο ζήλο ! Συνεννοηθήκαμε κύριε Κοτζιά ;


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ποιός θα πληρώσει για το στημένο Ολυμπιακός- Βέροια ; Ποιo το μέλλον της "μαύρης θύελλας" με τον Παπαδόπουλο ;


Διαβάστε στην ενότητα "αθλητικά" για το παρασκήνιο του προ τριετίας στημένου αγώνα Ολυμπιακού-Βέροιας όπως και για το ποιοι πρέπει να τιμωρηθούν


Και ακόμα στην ενότητα "Μεσσηνία" την ανάλυσή μας για την ομάδα της πόλης μας Καλαμάτας που βρίσκεται πλέον στο τοπικό  και ποιο το μέλλον της στο Ελληνικό ποδόσφαιρο...


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ποιό το πραγματικό πολυτεχνείο ;

 
Στα χρόνια που πέρασαν από τον Νοέμβρη του 1973 μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη επέτειος της εξέγερσης του πολυτεχνείου αμαυρώθηκε, αλλά και δίχασε όσο καμία άλλη στη νεότερη Ελλάδα. Ιδιαίτερα μάλιστα τα τελευταία είκοσι και παραπάνω χρόνια έχει εκφυλιστεί εντελώς  και έχει συνδυαστεί με μπαχαλάκηδες, μολότοφ, αναρχικούς, ακόμα και με τρομοκρατική οργάνωση, σε βαθμό που ειδικά οι νεώτερες γενιές να αδυνατούν να καταλάβουν το νόημά της ή να την απεχθάνονται.

Τη δε τελευταία δεκαετία με την ιδεολογική και κομματική άνοδο της φασιστικής-άκρας δεξιάς, της άκρας αριστεράς και γενικά τη ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας που έφερε η οικονομική κρίση, αυτή η επέτειος μόνο διχάζει και δυσφημίζεται και κρίνεται είτε από τους υποστηρικτές της, είτε από τους πολέμιούς της με βάση ιδεοληψίες, επιλεκτική γνώση της ιστορίας και μύθους και συχνά με φανατισμό. Και τα χθεσινά αίσχη που όλοι είδαμε άλλωστε σε αυτή την παρακμή έχουν τις ρίζες τους.

Αξίζει λοιπόν (χθες η43η επέτειος πολυτεχνείου) να προσπαθήσουμε να αναλύσουμε  ποιο ήταν το πραγματικό πολυτεχνείο. Κατά πρώτον αν τελικά αυτή η ιστορία είχε κάποια χρησιμότητα στην επαναφορά της δημοκρατίας  ή αν απλά είναι ιδεολογικό κατασκεύασμα της αριστεράς και η μοναδική χρησιμότητά του ήταν το πέρασμα από τη μία χούντα στην άλλη (Παπαδόπουλος- Ιωαννίδης). Πρέπει επίσης να απαντηθούν και άλλα ερωτήματα όπως αν υπήρχαν όντως νεκροί σε αυτά τα γεγονότα.

Καταρχήν το πραγματικό πολυτεχνείο δεν ήταν μόνοι οι φοιτητές, αλλά και άλλοι άνθρωποι που βρήκαν δημοκρατικό καταφύγιο εκεί και αντιστάθηκαν όπως μπορούσαν. Επίσης το πολυτεχνείο μπορούμε να πούμε ότι είχε μέσα του και  παρακμή και κόκκινο φασισμό (αυτούς που θα προτιμούσαν κομμουνιστική δικτατορία, αντί της μαύρης δικτατορίας που πολεμούσαν τότε), αλλά ταυτόχρονα και αγωνιστές-συχνά αχρωμάτιστους κομματικά- που πίστευαν πραγματικά στα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Είχε και τυχοδιώκτες, που επωφελήθηκαν και εξαργύρωσαν έπειτα την αντιδικτατορική τους δράση με καριέρες κάθε είδους και πολλά χρήματα, αλλά είχε και αγωνιστές που στη συνέχεια έμειναν στην ανωνυμία και που ότι έκαναν το έκαναν ως καθήκον απέναντι στη χώρα τους.

Το ότι το πολυτεχνείο ήταν αυτό που γκρέμισε τη δικτατορία και έφερε τη δημοκρατία κινείται όντως μέσα στα όρια του μύθου και αυτό άρχισε να επικρατεί ως εκδοχή κάπου από τα τέλη της δεκαετίας του 80’. Η αλήθεια είναι ότι το πολυτεχνείο συνέβαλε αποφασιστικά στο να καταρρεύσει το καθεστώς του Παπαδόπουλου ο οποίος έκανε εκείνη την εποχή μια πιο μετριοπαθή στροφή, επιχειρώντας να στήσει μια επίφαση δημοκρατίας που στην πραγματικότητα θα ήταν κοινοβουλευτικού τύπου δικτατορία (όπως πχ. σήμερα η Ρωσία, του Πούτιν ή παλιότερα η Γιουγκοσλαβία του Μιλόσεβιτς). Αυτή η περίοδος φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος θυμίζω πως άρχισε με το περιβόητο χουντοδημοψήφισμα, με την  κυβέρνηση Μαρκεζίνη, την απελευθέρωση όλων σχεδόν των  πολιτικών κρατουμένων από τα ξερονήσια και με την προσπάθεια για διενέργεια εκλογών.

Αυτό λοιπόν που απέτρεψε στην πραγματικότητα η εξέγερση του πολυτεχνείου είναι η εγκαθίδρυση ενός τέτοιου στρατοκρατικού καθεστώτος με πρόεδρο δημοκρατίας τον Παπαδόπουλο, έστω και αν μεσολάβησε και η δικτατορία του πιο σκληρού  Ιωαννίδη πριν η δημοκρατία αποκατασταθεί. Επιπλέον με το πολυτεχνείο η δικτατορία των συνταγματαρχών δέχθηκε σημαντικό πλήγμα σε ότι αφορά κυρίως την εικόνα της στο εξωτερικό, αφού έβγαλε μια αποκρουστική εικόνα που μέχρι τότε κατάφερνε ως ένα βαθμό να καμουφλάρει και ήταν και αυτό μια κατάκτηση.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι πολλοί σκληροί δεξιοί και ανοιχτοί φασίστες (πχ. Καρατζαφέρης, Χρυσή Αυγή) συκοφαντούν στις μέρες μας το πολυτεχνείο ως υποκινούμενο από τους Αμερικανούς προκειμένου να ρίξουν τον Παπαδόπουλο -ο οποίος τάχα τους πήγε σε κάτι κόντρα ή μόνο για να γίνει η εισβολή στην Κύπρο- και να φέρουν τον Ιωαννίδη ! Αυτά είναι εντελώς ανιστόρητα (και μάλιστα λέγονται από αυτούς και τους γονείς τους που εκείνη την εποχή ήταν φιλοαμερικανοί-)διότι ο Παπαδόπουλος ήταν κυρίως φιλονατοϊκός σε αντίθεση με τον Ιωαννίδη που ήρθε μετά και  οποίος ήταν εθνοαπομονωτικός  και δεν είχε καθόλου διεθνείς συμμάχους.

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους  πράγματι, από ένα σημείο και μετά, ήθελαν να φύγει ο Παπαδόπουλος και να έρθει ο Καραμανλής (και όχι βέβαια ο Ιωαννίδης), αλλά θα ήταν αστείο να πιστέψουμε ότι υποκίνησαν αυτοί το πολυτεχνείο από τη στιγμή που εκεί μέσα η πλειοψηφία των ανθρώπων ανήκαν στην αριστερά διακατέχονταν από αντιαμερικανικά αισθήματα και φώναζαν και ανάλογα συνθήματα. Όπως θα δούμε και πιο κάτω αυτού του είδους η επιχειρηματολογία συμπίπτει με τα όσα ισχυρίστηκε κατά εκείνες της μέρες το ΚΚΕ !
Από την άλλη οι σημερινοί αριστεροί συνήθως δεν αντικρούουν αυτά τα λεγόμενα παρότι θίγουν τους τότε αγωνιστές τους. Αυτό το κάνουν διότι ο αντιαμερικανισμός και η δαιμονοποίηση των ΗΠΑ είναι κάτι που τους εκφράζει απόλυτα ως ρώσικη γραμμή, οπότε και έρχονται σε δύσκολη θέση ώστε να μην παίρνουν καν θέση.

Άλλα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι το κατά πόσο όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εξέγερση ήταν καθαροί και ανιδιοτελείς . Κάποιοι όντως δεν ήταν- και αυτό πρέπει να το παραδεχθούμε –με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη αρχικά βρώμικη και εντελώς ξενόδουλη  στάση του ακόμα παράνομου τότε ΚΚΕ.
Πρέπει να πούμε ότι κατά τη συγκεκριμένη περίοδο γίνονταν πολλές διεργασίες για την επόμενη μέρα στην ελληνική πολιτική σκηνή και κάποια στιγμή το ΚΚΕ έριξε τη γραμμή της οικουμενικής κυβέρνησης, δηλώνοντας πως είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει σε μια τέτοια κυβέρνηση και το ίδιο.
Η οικουμενική κυβέρνηση δεν προϋπέθετε για το ΚΚΕ την πτώση Παπαδόπουλου, κάτι που σημαίνει ότι σκόπευε να κινηθεί μέσα στη γραμμή φιλελευθεροποίησης του τελευταίου ( αν και φώναζε τότε κατά του Μαρκεζίνη ο οποίος δεν τους ήταν αρεστός) ! Άλλωστε, σύμφωνα με την τότε ανάλυσή του μέσα, σ’ αυτές τις συνθήκες ήταν η καλύτερη εκμετάλλευση των «νόμιμων μορφών πάλης που πρόσφερε η κρίση της δικτατορίας».

Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα παρακάτω αποσπάσματα από το 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ:
«Η δικτατορία, μπρος στο νέο διεθνές κλίμα που διαμορφώνεται και τις προσπάθειες για ειρηνική συνεργασία από μέρους των σοσιαλιστικών χωρών, αναγκάζεται να αναπροσαρμόζει την πολιτική της. Δηλώνει ότι είναι υπέρ της ύφεσης, υπογράφει συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας με τα σοσιαλιστικά κράτη, μίλησε για ουδετερότητα στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής»... (ο τονισμός των γραμμάτων δικός μας).
(…) «Είναι αλήθεια πως η δικτατορία δεν μπορεί να αγνοήσει το νέο διεθνές κλίμα, την πολιτική ειρήνης και τις προτάσεις συνεργασίας της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, ιδιαίτερα της γειτονικής μας Λ.Δ. Βουλγαρίας. Οι σχετικές συμφωνίες που βρέθηκε υποχρεωμένη να υπογράψει χάρη σε αυτή τη πολιτική των σοσιαλιστικών χωρών ανταποκρίνονται αντικειμενικά στο συμφέρον της ειρήνης, φθείρουν ένα από τα βασικά προπαγανδιστικά όπλα στο ελληνικό οπλοστάσιο του αντικομμουνισμού»...
(…) «Ο υπουργός των Εξωτερικών της υπό δικτατορική εντολή κυβέρνησης Μαρκεζίνη, όπως είναι γνωστό, διακήρυξε τη στάση της Ελλάδας στον τελευταίο Αραβοϊσραηλινό πόλεμο σαν στάση ουδετερότητας».
Και είναι ακόμα πολύ ενδεικτικό πως σ’ αυτό το συνέδριο στους χαιρετησμούς τόσο του Κ.ΚΣ.Ε. όσο και του Κ.Κ Βουλγαρίας δεν αναφέρουν ούτε λέξη για αγώνα ενάντια στη χούντα, ούτε καν ότι υπάρχει δικτατορία στην Ελλάδα !

Και η εξήγηση για όλα αυτά είναι απλή και τη συναντάμε παραδοσιακά σε κάθε αριστερή πολιτική και ιδεολόγημα, ακόμα και στις μέρες μας, και αυτή είναι η ρωσοδουλεία ! Αν μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα από όλα αυτά είναι πως η Σοβιετική Ένωση (του Μπρέζνιεφ τότε) δεν ήθελε την πτώση της χούντας Παπαδόπουλου γιατί αυτή, όντας πλέον όλο και πιο απομονωμένη από τη δύση, αναζητούσε πολιτικά ερείσματα στο ανατολικό μπλοκ και σε φιλοσοβιετικά κράτη του τρίτου κόσμου ! Αυτό είναι ελάχιστα έως καθόλου γνωστό στη χώρα όμως φαίνεται και από το ότι όλα τα αντιχουντικά κινήματα, όπως και όλες οι κρατικές αντιχουντικές δηλώσεις προέρχονταν από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ και όχι από την ΕΣΣΔ.

Και ήταν πλέον απομονωμένη η χούντα από τη δύση και λόγω αρκετής λαϊκής αντίδρασης μέσα σε αυτές τις χώρες και λόγω διακρατικών διαφωνιών για το φλέγον ζήτημα (και κλειδί στη γεωπολιτική σκακιέρα) του Κυπριακού και λόγω της ηγεμονίας Κίσινγκερ στις ΗΠΑ που έφερε αλλαγή πολιτικής στο Ελληνικό ζήτημα και σταμάτησε την έμμεση στήριξη στη χούντα. Αυτό το τελευταίο φυσικά δεν θα σας τα πουν ποτέ τα καθεστωτικά τσιράκια στην πολιτική, στη δημοσιογραφία και αλλού καθώς γαλούχησαν όλες τις μεταπολιτευτικές γενιές με τον μπαμπούλα του «ανθέλληνα φονιά των λαών Κίσινγκερ»…

Είναι λοιπόν φανερό πως οι Σοβιετικοί (άρα και το ΚΚΕ ως πιστό υποκατάστημά τους στην Ελλάδα) δεν ήθελαν τη δεδομένη στιγμή αντιφασιστικούς αγώνες και εξεγέρσεις και αλλαγές διεθνών συσχετισμών που θα ανέτρεπαν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς τους. Έτσι εξηγείται και η βρώμικη στάση του ΚΚΕ μέσα στο πολυτεχνείο όπου αρχικά κατηγόρησε τους επικεφαλείς της εξέγερσης ως αμερικανόφερτους  και πράκτορες της ΚΥΠ και ανακάλυψε και μια υποτιθέμενη συμμαχία ακραίων χουντικών και ακραίων αντιφασιστών !!

Σε πρώτη φάση μάλιστα οι ΚΚέδες προσπάθησαν πάση θυσία να διαλύσουν πολιτικά και οργανωτικά την κατάληψη και την ίδια στιγμή τα εργατικά τάγματα του ΚΚΕ (γνωστά σήμερα ως ΚΝΑΤ) έδερναν επαναστάτες φοιτητές και βανδάλιζαν το χώρο του πολυτεχνείου. Έπειτα όταν δεν μπόρεσαν να την αποτρέψουν, προσπάθησαν να την χειραγωγήσουν και πάλι με τραμπουκισμούς και άλλες βρώμικες μεθοδεύσεις. Όταν όμως λίγο αργότερα είδαν ότι η γραμμή τους δεν πέρασε και ότι δεν μπορούν να εμποδίσουν την κατάληψη και την εξέγερση την ακολούθησαν εντελώς δήθεν και τυχοδιωκτικά ! Και τότε είναι βέβαια που μάθαμε τη Δαμανάκη, τον Λαλιώτη και άλλους ΚΚέδες…

To άλλο καίριο ερώτημα είναι αν όντως υπήρχαν νεκροί στα γεγονότα του πολυτεχνείου ή  αυτό είναι ένας αριστερός μύθος ; Πολλοί-κυρίως προερχόμενοι από την άκρα δεξιά- εκμεταλλεύτηκαν αυτό το θέμα και λέγοντας πως οι νεκροί ήταν ανύπαρκτοι και έπειτα πάτησαν σε κάτι υπαρκτό που είναι η ιδεολογική και πολιτική εκμετάλλευση των γεγονότων από τα κόμματα και τα στελέχη της σύγχρονης αριστεράς. Τελικά φαίνεται πως υπήρξαν 24 νεκροί και περίπου 1.100 τραυματίες κυρίως από πυροβολισμούς και ξυλοδαρμούς των σωμάτων των ασφαλείας.

Νεκροί ωστόσο δεν φαίνεται να υπήρχαν καθόλου μέσα στο χώρο του πολυτεχνείου, αλλά κυρίως στους γύρω χώρους όπου εκτυλίχθησαν οδομαχίες αντιχουντικών στοιχείων με την ασφάλεια. Αυτό το εκμεταλλεύονται πολλοί ιδεολογικά κατευθυνόμενοι και ισχυρίζονται-και δυστυχώς  έχουν πείσει και πολλούς- πως οι νεκροί είναι ένας μύθος της αριστεράς, αφού η καλή μας χούντα ποτέ δεν θα σκότωνε...
Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι για να διαψεύσουν και τη λίστα νεκρών που βγήκε από τα πορίσματα ισχυρίστηκαν πως οι νεκροί είναι άσχετοι με τα γεγονότα και προέρχονται από το αστυνομικό δελτίο της ημέρας όπου πλασαρίστηκαν ως αντιχουντικοί ! Η βλακεία βλέπετε είναι η μόνη αήττητη και πολύ ισχυρή στη χώρα μας…

Θα έλεγα ως επίλογο πως είναι καθήκον μας να ανακαλύψουμε και να διαδώσουμε το πραγματικό πολυτεχνείο και έτσι οι πιο σκεπτόμενοι άνθρωποι-ειδικά οι νεότεροι- να το κατανοήσουν όπως πραγματικά είναι μακριά από φανατισμούς και αγκυλώσεις. Είναι βλέπετε πιο επίκαιρο από ποτέ, αφού σήμερα κάποιοι από εκείνη τη γενιά και τα γεγονότα- και μάλιστα από το χώρο της αριστεράς- επιχειρούν ουσιαστικά να καταλύσουν την πολιτική δημοκρατία και να στήσουν κάτι σαν κοινοβουλευτική δικτατορία όπως αυτή που ήθελε τότε ο Παπαδόπουλος !








Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Αμηχανία στο Μαξίμου για επίσκεψη Ομπάμα ! Φιλονατοϊκή πολιτική και ταυτόχρονα «άδειασμα» από Σοϊμπλε !

ΜΕ...ΧΑΣΜΟΥΡΗΤΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ !
Και αφού κοπάσει ο ενθουσιασμός  από τη σημερινή ομιλία Ομπάμα ο οποίος μας εξύμνησε και αράδιασε και ότι ήξερε από Ελλάδα (ακόμα και ούζο και σπανακόπιτα…) θα δούμε  σιγά, σιγά τη μίζερη πραγματικότητα μπροστά μας και πολύ γρήγορα.

Έτσι δεν θα σταθώ άλλο στα λεγόμενα Ομπάμα (ο οποίος ως πρόεδρος της Αμερικής είναι υποχρεωμένος να εξυμνεί όποια χώρα επισκέπτεται) και στην αποθέωση που του επεφύλαξαν ΜΜΕ και πολιτικοί μαζί με ρίγη εθνικής υπερηφάνειας που τους έπιασε…Άλλωστε ως λαός επιζητάμε μόνο κοπλιμέντα και ύμνους  και έχουμε αλλεργία στην παραμικρή κριτική που μπορεί να μας κάνει και καλύτερους.

Κατά πρώτον, όπως γράψαμε και χθες, ο ΠτΔ Παυλόπουλος έθεσε με φαιδρό τρόπο στον Ομπάμα κάποια εθνικά ζητήματα (εθνικό πριαπισμό θα τα έλεγα στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα το Μακεδονίκο…) και εκείνος ούτε που του απάντησε και καθόλου τυχαία.  Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της Μαρίας Γιαχνάκη που κάνει κυβερνητικό ρεπορτάζ για το newsbomb.gr ο Μπάρακ Ομπάμα (αντιλαμβανόμενος προφανώς τι προκάλεσε η υφεσιακή πολιτική του στη διεθνή σκακιέρα, αλλά και τι περιμένει τον πλανήτη με τον ρωσόφιλοΤραμπ) ζήτησε κατά πρώτον την άρση του ελληνικού βέτο για την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ (!) και το βασικότερο την υποστήριξη της Ελλάδας στην ανανέωση των διεθνών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά και την απαγόρευση ελλιμενισμού ρωσικών πλοίων που πηγαίνουν προς Συρία σε Ελληνικά λιμάνια (όπως έκανε πρόσφατα και η Ισπανία) τα οποία αναμένεται να καταφθάσουν σύντομα-αν δεν έχουν έρθει ήδη- και να βάλουν σε μεγάλους πονοκεφάλους τη ρωσόδουλη κυβέρνηση Τσίπρα που ταυτόχρονα θέλει να τα έχει καλά και με την Αμερικανική υπερδύναμη.
Για τα δε Ελληνοτουρκικά δεν πήρε θέση λέγοντας περίπου πως έχει εμπιστοσύνη στις ηγεσίες των δύο χωρών που μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους…

Οι συγκεκριμένες θέσεις Ομπάμα έχουν προκαλέσει παγωμάρα και πονοκεφάλους στο Μαξίμου και φέρνουν τον Τσίπρα και όλο το βαθύ κράτος σε δύσκολη θέση. Εκτιμώ λοιπόν ότι εκεί οφείλονται και τα ζητήματα (Κυπριακό, συνθήκη Λωζάνης, Μακεδονικό) που έθεσε χοντροκομμένα ο Παυλόπουλος στον Ομπάμα, αλλά και η παγωμένη και γελοία στάση και συμπεριφορά του Τσίπρα κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο όπου πολλοί πιστεύουν πως ο Αλέξης νύσταζε ή ήταν σουρωμένος !!  Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ εδώ:

 Aπό την  άλλη ο Αμερικανός πρόεδρος  έθεσε πράγματι- κατά την πάγια αμφιλεγόμενη ρητορική του- θέματα όπως η μείωση του χρέους και η λιτότητα και μας εγκωμίασε ανοήτως για τη στάση των ανοιχτών συνόρων  στο μεταναστευτικό.
Ωστόσο η απάντηση ήρθε άμεσα από το Βερολίνο και δικαιώνει απόλυτα αυτά που γράψαμε χθες ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να επηρεαστεί διόλου από τον απερχόμενο δημοκρατικό Ομπάμα, εν όψει του πολύ αμφιλεγόμενου ρεπουμπλικανού Τραμπ που έρχεται ! Έτσι λοιπόν σύμφωνα με τη Γερμανική εφημερίδα Passauer Neue Presse ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως «Όποιος λέει ότι θα ανακουφίσουμε τα χρέη σας προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα» ! Έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές λένε επίσης ότι ο Ομπάμα δεν θα θέσει καν το θέμα του χρέους στην επικείμενη επίσκεψή του στη Γερμανία…

Μια χαρά τα γράψαμε λοιπόν χθες πως επρόκειτο κυρίως για τουριστικού τύπου επίσκεψη που έχασε κάθε νόημα από τη στιγμή που οι δημοκρατικοί έχασαν την εξουσία στις ΗΠΑ. Αλλιώς τα περίμενε ο Τσίπρας (και οι υπόλοιποι όπως ο ρωσόφιλος Μητσοτάκης που θέλει να πάει σε κοινή γραμμή με τον Τσίπρα στην προβοκάτσια του με το θέμα του χρέους) αλλά δεν τους έκατσε, ότι και αν σας λένε τώρα κανάλια και πολιτικοί…




Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Για τουρισμό ο Ομπάμα…κατώτατος ο Παυλόπουλος !


Τι μπορεί να πει κανείς για τη σημερινή επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, το λόγο που γίνεται, αλλά και το κλίμα "μπανανίας" που επικρατεί στη χώρα ;

Να ασχοληθώ με τους διάφορους έξαλλους  κομμουνιστές και λοιπούς αριστεριστές που διαδηλώνουν και τους βλαχοδημάρχους που τον κήρυξαν ανεπιθύμητο, δίνοντας την εικόνα μιας νευρωτικής χώρας ιθαγενών ;Είναι φυσικά οι ίδιοι που πριν λίγο καιρό καλοδέχθηκαν τον φασίστα δολοφόνο Πούτιν, οπότε απαξιώ παντελώς…
Να πω επίσης ότι οι σημερινοί κυβερνώντες που καλοδέχονται τον Ομπάμα στη χώρα είναι οι ίδιοι που μέχρι σχετικά πρόσφατα διαδήλωναν έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία και φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» ;

Αυτό μπορούμε να το πούμε, ωστόσο δεν έχουν αλλάξει στάση γιατί αγάπησαν την Αμερική ή έστω γιατί έχουν γίνει πιο μετριοπαθής. Το κάνουν γιατί στην πραγματικότητα ο Ομπάμα τους είναι χρήσιμος ως ένα αντιευρωπαϊκό εργαλείο που θέτει στην Ευρώπη-αυτός και μια ολόκληρη στρατιά ανθρώπων του- ζητήματα όπως πχ. το χρέος και η λιτότητα και συνήθως με κούφια αντιευρωπαϊκά και αντιγερμανικά λόγια. Ο Ομπάμα λοιπόν και όλοι οι λαλίστατοι δικοί του δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι, άλλοι Αμεριακανοί πολιτικοί κλπ. επίσης δεν αγάπησαν την Ελλάδα και τις γελοίες κυβερνήσεις της (αφού στην πολιτική άλλωστε δεν υπάρχουν αγάπες και συναισθήματα) και απλά παριστάνουν πως ενδιαφέρονται γι’αυτήν λόγω αντιευρωπαϊκής ατζέντας.
Επρόκειτο στην πραγματικότητα για μια προεδρία που ακολούθησε μια ύπουλη γραμμή κατά της Ε.Ε. και σε σύμπλευση με τη Ρωσία, αν και αυτό δεν το έκανε τόσο κυνικά και σε ανοιχτή συμμαχία όπως θέλει να το κάνει ο Τραμπ.

Αλλά ας το αφήσουμε αυτό και ας δούμε ποιο το νόημα της σημερινής επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου σε μια χώρα και μια πρωτεύουσα που έχει γίνει «αστακός» για να τον υποδεχθεί με ασφάλεια, λόγω των διάφορων παρανοϊκών αριστερών που δρουν εδώ και την έχουν δυσφημίσει όσο δεν πάει. Νομίζω σχεδόν κανένα , δεδομένου ότι ο κύριος Ομπάμα σε δύο μήνες μας αποχαιρετάει !
Όσο δηλαδή και αν θέσει τώρα θέμα χρέους ακόμα και στην επικείμενη επίσκεψή του στη Γερμανία -και εξυπηρετήσει αυτή τη νέα προβοκάτσια που ετοιμάζει ο Τσίπρας κατά της Ε.Ε.- λίγο θα τον λάβουν υπόψην τους ο Σοϊμπλε και τα υπόλοιπα μεγάλα κεφάλια  της Ε.Ε , εφόσον αποτελεί ήδη παρελθόν. Και δεν είναι μόνο παρελθόν, αλλά σε λίγο έρχεται και ένας Τραμπ που ανήκει σε άλλο κόμμα και αναμένεται να κινηθεί σε αχαρτογράφητα νερά οπότε είναι άγνωστες και οι προθέσεις του.

Αυτός μπορεί είτε να συνεχίσει την πολιτική Ομπάμα και να θέσει αυτό το θέμα, όπως και άλλα, δήθεν γιατί ενδιαφέρεται για την Ελλάδα, είτε να παραπέμψει την Ελλάδα στις διαθέσεις του Πούτιν (γνωρίζοντας ότι πλέον η Ελλάδα ανήκει στο μαλακό υπογάστριο της Ρώσικης φασιστικής υπερδύναμης), είτε και να μην ενδιαφερθεί και να παραπέμψει το θέμα καθαρά στην Ε.Ε. και τη Μέρκελ.
Γι’αυτό λοιπόν και καταλήγω ότι η σημερινή επίσκεψη Ομπάμα γίνεται περισσότερο για τουριστικούς λόγους και απλά ικανοποιείται η (με κάποιον  διπλωματικό τρόπο που τον έπεισε τελικά να μας επισκεφθεί) μια επιθυμία του Τσίπρα και της καταρρέουσας κυβέρνησής του που πιστεύει ότι κάτι τέτοιο θα του ανεβάσει τις μετοχές και εντός των τειχών, αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που το χρειάζεται πολύ (μόνο για κακό και προβοκατόρικα βέβαια, όπως έχω ξαναπεί…)

Κρατάω για το τέλος (και για να γελάσουμε, είτε και να ξεράσουμε) μερικά από τα λεγόμενα του ηθικά κατώτατου ΠτΔ Παυλόπουλου προς τον Ομπάμα για «εθνικά μας θέματα». Αυτά τα θέματα που έθεσε λοιπόν, και με τον τρόπου που τα έθεσε, όχι μόνο  καλό δεν κάνουν στη χώρα μας αλλά τη δυσφημίζουν κιόλας ή και βάζουμε και εθνικά αυτογκόλ !
        
 1) Υπονόησε πως η γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας (δεν την κατονόμασε καν αφού δεν ήξερε πως να την αποκαλέσει !) θέλει αυτό το όνομα διότι έχει επεκτατικές διαθέσεις εναντίον μας (αλυτρωτισμός) !!
Εδώ χωρίς πολλά σχόλια αφού όταν ένα κράτος έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων λέει σε έναν ξένο ηγέτη υπερδύναμης πως κινδυνεύει από ένα κράτος ενάμιση εκατομμυρίου, η γελοιότητα περισσεύει !

2)    Έθεσε μόνος του θέμα συνθήκης της Λωζάνης, τη στιγμή που οι Τούρκοι ποτέ δεν το έχουν θέσει επίσημα, παρά μόνο εξαντλείται σε κάτι ιστορικές αναφορές του Ερντογάν σε ομιλίες του για λαϊκή κατανάλωση (και που συχνά διαστρεβλώνονται από τους γελοίους ΄Ελληνες δημοσιογράφους) !
Αυτό και αν ήταν βλακώδες και εθνικό αυτογκόλ !

3)    Κατηγόρησε τους Τουρκοκύπριους και την Τουρκία πως δεν δέχονται τη διζωνική ομοσπονδία ως λύση στο κυπριακό, τη στιγμή που το 2004 οι Τουρκοκύπριοι δέχθηκαν με δημοψήφισμα το διζονικό σχέδιο Ανάν και οι Ελληνοκύπριοι το απέρριψαν εμφατικά ! Εδώ δηλαδή είναι καθαρά απάτη και δημαγωγία…

Ο δε Ομπάμα τον κοίταζε με ένα ύφος μεταξύ συμπάθειας και λύπησης, σαν να λέει «τι μου λέει τώρα αυτός ο κυριούλης» ; Από την άλλη ο φαιδρότατος Τσίπρας και πάλι δεν εδέησε να βάλει γραβάτα (αυτό έλειπε..), ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης με Ομπάμα καθόταν στη θέση του αραχτός λες και είναι σε καμιά καφετέρια !

 Πάντως η επίσκεψή του πλανητάρχη θα διαρκέσει όλη την ημέρα και το show γραφικότητας θα συνεχιστεί στην πιο ελαφριά χώρα του κόσμου όπου, ως γνωστόν, δεν πλήττουμε ποτέ !



Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Έσωσε τα προσχήματα στο τέλος η εθνική...Αίσχος με τους φασίστες μέσα στο γήπεδο !

Διαβάστε στην ενότητα "αθλητικά"την ανάλυσή μας για το χθεσινό 1-1 της εθνικής με τη Βοσνία και για το πως τελικά καταφέραμε να σώσουμε τον ένα βαθμό. Αίσχος με τους φασίστες και τους αλήτες μέσα στο γήπεδο και τα εμετικά πανό τους !


http://taairetika.blogspot.gr/p/aulhtik.html


Η αθλιότητα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με το Ε.Σ.Ρ.


Τη φασίζουζα φύση αυτής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. όλοι οι σκεπτόμενοι πολίτες της χώρας τη γνωρίζουμε πλέον, αφού αυτή αποκαλύφθηκε καθαρότατα ειδικά με τους χειρισμούς της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό όμως που μας κάνει τρομερή εντύπωση σε αυτό το ζήτημα είναι η αθλιότητα σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Και δεν μιλάμε βέβαια  για ΚΚΕδες και Χρυσαυγίτες οι οποίοι ουσιαστικά συντάχθηκαν με την κυβέρνηση, αλλά και για Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι (παραδόξως ο Λεβέντης διαφοροποιήθηκε) οι οποίοι ουσιαστικά ακύρωσαν τη μεγάλη δημοκρατική νίκη με την απόφαση της δικαιοσύνης για κατάργηση του νόμου Παππά.
Συγκεκριμένα λοιπόν αρχικά ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι συναίνεσαν ανοιχτά και χονδροειδώς στη συγκρότηση Ε.Σ.Ρ. χωρίς να έχει καταργηθεί ο φασιστικός νόμος Παππά και πρότειναν και συγκεκριμένα ονόματα για πρόεδρο, ενώ η Νέα Δημοκρατία του παμπόνηρου πολιτικού χαμαιλέοντα Μητσοτάκη αρχικά δεν συναίνεσε μεν, αλλά άρχισαν να προτείνουν και αυτοί συγκεκριμένα ονόματα.

Τελικά μετά από σκοτεινές μεθοδεύσεις και προφανώς κρυφές διαπραγμάτευσης σύσσωμα τα τρία αυτά κόμματα και οι τυχοδιώκτες ηγέτες τους σύρθηκαν πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και συναίνεσαν στη δημιουργία νέου Ε.Σ.Ρ. με τον νόμο Παππά, όπως μας λένε, σε αναστολή, αλλά χωρίς να έχει καταργηθεί !  Όταν ρωτήθηκαν δε οι εκπρόσωποι τους γιατί φέρθηκαν έτσι, είπαν πως η συναίνεση ήταν απαραίτητη (αναιρώντας τον εαυτό τους) και θριαμβολογούσαν για πολιτική νίκη δική τους, όπως ακριβώς έκανε και η κυβέρνηση ! Όσο για το πώς είναι βέβαιοι ότι ο νόμος Παππά δεν θα εφαρμοστεί, απάντησαν πως έχουν το λόγο των Συριζαίων !!

Εκτιμώ πως η κυβέρνηση βλέπει πως η μεθόδευση της για τέσσερα κανάλια είναι πλέον πολύ δύσκολο να γίνει πράξη και θα επιδιώξει πρωτίστως να πάρουν άδεια και να μην χάσουν και τα λεφτά τους οι αγαπημένοι της διαπλεκόμενοι Σαββίδης και Μαρινάκης. Με λίγα λόγια ενδέχεται οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που θα ελέγχουν και το Ε.Σ.Ρ. να αυξήσουν τον αριθμό των καναλιών προκειμένου να αδειοδοτηθούν Σαββίδης και Μαρινάκης και να συνεχίσουν να υπάρχουν και άλλα κανάλια όπως ο Αλφα και το STAR και όποιο άλλο. Δεν αποκλείεται μάλιστα αυτό το εξαρτημένο Ε.Σ.Ρ. να κόψει  με το έτσι θέλω ανεπιθύμητα για την κυβέρνηση κανάλια όπως το MEGA ή το Έψιλον και έπειτα να επικαλεστούν τη νομιμότητα, χωρίς κανένας να τα υπερασπιστεί…

Όσο για το γιατί η αντιπολίτευση φέρεται με τέτοια υποτέλεια απέναντι σε μια κυβέρνηση που θέλει να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο ως μέρος ενός σχεδίου δημιουργίας κοινοβουλευτικής δικτατορίας, νομίζω πως έχω την απάντηση.
Αυτό που καίει την αντιπολίτευση είναι το να πάρουν οπωσδήποτε  κανάλι ο καγκεμπίτης Σαββίδης και ο χρυσαυγίτης Μαρινάκης γι΄αυτό φέρεται και έτσι.
Και οι δύο αυτοί μεγαλοκαρχαρίες είναι πλέον κράτος εν κράτει σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη και σε μεγάλο βαθμό ελέγχουν οικονομικά- και όχι μόνο- αυτές τις μεγάλες πόλεις. Έτσι που δεν διανοείται και κανένας μεγάλος πολιτικός σχηματισμός να τους πάει στο παραμικρό κόντρα. Κυρίως όμως είναι οι στενοί δεσμοί αυτών των δύο σκοτεινών τύπων  με τη Ρώσικη φασιστική υπερδύναμη που κάνει τους επίσης Ρωσόφιλους Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη να υποκλίνονται μπροστά τους και να τους υπηρετούν και έτσι εξηγούνται όλα.

Υπερκομματική σαπίλα, ξενοδουλεία και εκφασισμός παντού λοιπόν ; Nαι, σαπίλα και εκφασισμός και πράγματα που φωνάζω επί έξι χρόνια πως έρχονται και λίγοι τα καταλάβαιναν, αλλά δυστυχώς τα βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να γίνονται…