Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

«Στα σχοινιά» ο Τσίπρας…Tέρμα ο Παππάς !


Κατ’αρχάς πάντα λέμε-και έτσι πρέπει- πως δεν είναι σοφό να κρίνουμε δικαστικές αποφάσεις πριν βγει στη δημοσιότητα το ακριβές σκεπτικό της απόφασης. Αυτό όμως που είναι δεδομένο και δεν αλλάζει είναι ότι ο νόμος Παππά βγήκε από το Σ.Τ.Ε. αντισυνταγματικός και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Πάντως αυτό που επεσήμανα και σε προηγούμενο άρθρο μου είναι ότι στην προσπάθεια της φαιοκόκκινης κυβέρνησης να εγκαθιδρύσει Πουτινικού τύπου κοινοβουλευτική δικτατορία στην Ελλάδα, θα βρει πολλές αντιστάσεις και ειδικά μέσα στη δικαιοσύνη.
Εκεί μέσα οι αριστεροί είναι αλήθεια πως ελέγχουν κάποιους θύλακες και επηρεάζουν κάποιες αποφάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ελέγχουν την πλειοψηφία της. Εκεί οφείλεται και η λυσσώδης προσπάθειά τους να παρέμβουν είτε προκαταλαμβάνοντας αποφάσεις, αποπέμποντας εισαγγελείς όπως ο Ντογιάκος ή και να εκθέτουν ανερυθρίαστα στον τύπο προσωπικά δεδομένα δικαστών.

Ανεξάρτητα λοιπόν από το ακριβές σκεπτικό της απόφασης, είναι προφανές ότι μεγάλο κομμάτι της δικαιοσύνης δεν υποκύπτει αρκετά στον αυταρχισμό του θρασύτατου «μαγκάκου» που παριστάνει τον πρωθυπουργό. Και θα έλεγα ότι το παράδειγμα της δικαιοσύνης πρέπει να ακολουθηθεί παντού-μέσα και έξω από το κράτος- και ο αγώνας αυτός να είναι συνεχής και χωρίς επανάπαυση, καθώς ο αντίπαλος είναι λυσσασμένος για εξουσία και «αίμα» αντιπάλων και θα επιμείνει !
Γενικά πάντως θα λέγαμε ότι μια δημοκρατία-με τα όποια προβλήματα και αδυναμίες της-που λειτουργεί αδιάλειπτα κοντά 40 χρόνια μέσα σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι καθόλου εύκολο να εκτραπεί μέσα σε δύο χρόνια. Αυτό είναι ίσως κάτι που δεν υπολόγισαν καλά οι φαιοκόκκινοι κυβερνώντες, όπως και οι προστατευόμενοί τους οι Χρυσαγίτες !

Τώρα ο Τσίπρας και η παρέα του βρίσκονται σε αδιέξοδο, αφού υπολόγιζαν πρώτα να κλείσουν και να ελέγξουν τα κανάλια και μετά να πάνε σε εκλογές, ελπίζοντας μέσα στο ταραγμένο τους μυαλό πως έτσι θα καταφέρουν να τις κερδίσουν και θα παραμείνουν στην εξουσία (αφού και η απλή αναλογική δεν πέρασε). Το σχέδιό τους λοιπόν δείχνει να ναυαγεί και φυσικά δεν είναι λύση ούτε να κάνουν εκλογές τώρα γιατί και πάλι θα της χάσουν σίγουρα…
Πιστεύω πως η τελευταία προσπάθεια του Τσίπρα για τον έλεγχο των καναλιών θα είναι να ανασυστήσει το ΕΣΡ, αλλά ένα ΕΣΡ απόλυτα ελεγχόμενο από αυτόν, και να προσπαθήσει με νομιμοφανή τρόπο και χωρίς νόμο Παππά να επιβάλει τον τηλεοπτικό του ολοκληρωτισμό. Αν και δεν γνωρίζω ποια θα είναι η στάση της αντιπολίτευσης, το εκτιμώ δύσκολο να το καταφέρουν και ειδικά για τέσσερα κανάλια όπως πεισματικά επιμένουν.

Αυτό πάντως που είναι σχεδόν βέβαιο και το αποκαλύπτουμε (και που το έμαθα και μέσα από Συριζέικη πηγή) είναι ότι ο Παππάς τελειώνει από το υπουργείο και πολύ πιθανόν και από υπουργός γενικά ! Καμία έκπληξη που θα χρεωθεί κυρίως αυτός το ανάθεμα, ενώ ο κύριος Τσίπρας θα πέσει μάλλον στα μαλακά !

Αυτή είναι μια παλαιά βρώμικη και αριστερής προέλευσης πρακτική, δηλαδή το να χρεώνουν αποκλειστικά σε κάποιο δευτεροκλασάτο στέλεχος της κυβέρνησης τους (και ταυτόχρονα φυσικά να το τελειώνουν πολιτικά) μια αποτυχία ή ένα σκάνδαλο, προκειμένου να βγει «λάδι» ο…μεγάλος ηγέτης ! Την εφάρμοσε με επιτυχία πρώτος ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ξεσπούσαν σκάνδαλα και ο οποίος τα  χρέωνε αποκλειστικά-και πάντα με τη βοήθεια του φιλικού του τύπου- στους διάφορους Κουτσόγιωργες, Τσοβόλες, Πέτσους κα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: