Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Με σκόρδα και ξεματιάστρες κόντρα στην εθνική μας !!












Ας μου επιτραπεί σήμερα να ελαφρύνω λίγο το κλίμα από το αυστηρά πολιτικό ύφος και να ασχοληθώ, μεταξύ σοβαρού και αστείου, με μουντιάλ και εθνική Ελλάδος.
Μιλάμε ότι αυτή η εθνική Ελλάδος είναι ένα  παγκόσμιο φαινόμενο όχι μόνο ποδοσφαιρικό αλλά ανάγεται και στον τομέα της παραψυχολογίας, της θρησκείας και δεν ξέρω τι άλλο ! Ο λόγος είναι ότι οτιδήποτε και να συμβεί είναι σαν να συνομοτεί το σύμπαν για να δικρίνεται και να προχωρά ! Και εξηγούμαι…

Ας μην ασχοληθούμε με τα πιο μακρινά επιτεύγματα του παρελθόντος εποχής Ρεχάγκελ και τον τρόπο που ήρθαν, αλλά μόνο για την εποχή του «Φρανκεσταϊν» Φερνάντο Σάντος. Πάντα κλήρωση στον πιο εύκολο των προκριματικών-αν και τώρα μας ξεπέρασε η Βοσνία και πήγαμε στα μπαράζ όπου εκεί κληρωθήκαμε και πάλι με την πιο αδύναμη ομάδα (!) τη Ρουμανία  την οποία  αποκλείσαμε και περάσαμε μουντιάλ-απίστευτη τύχη μέσα στα παιχνίδια, τραυματισμοί αντιπάλων, διαιτητική εύνοια κλπ.
Κάπως έτσι πήγαμε το 2012 από το πουθενά στους 8 της Ευρώπης και περάσαμε και στο φετινό μουντιάλ. Σε αυτό το εξαιρετικό από πλευράς θεάματος μουντιάλ ήμασταν κυριολεκτικά η πιο  άτεχνη ομάδα και που παίζει το χειρότερο ποδόσφαιρο από τις 32, πόσο μάλλον από τη στιγμή που έλλειπε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος  και όταν ουσιαστικά παίζουμε χωρίς σέντερ φορ ! Μήτρογλου είναι σε τραγική κατάσταση και οι άλλοι φορ μας απλά δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικά…). Εν κατακλείδι μιλάμε για μια ομάδα μετριοτήτων, παλαιμάχων και ντεφορμέ παικτών με ελάχιστες εξαιρέσεις που δεν της έδινε κανένας τύχη για διάκριση, πόσο μάλλον μετά το 0-3 από την Κολομβία και το κακό κλίμα που είχε δημιουργηθεί.(αφήστε που σ'αυτό το ματς ξεφτιλιστήκαμε και στην εξέδρα καθώς οι Κολομβιανοί έδειχναν ωραίες λατίνες γκόμενες κι'εμείς μόνο κάτι πατσοκοιλιάδες με μπίρες...)

Kαι εκεί αρχίζουν τα απίστευτα…Παίρνουμε ισοπαλία 0-0 απ’την Ιαπωνία παίζοντας με οκτώ αμυντικούς και όπως μας ήρθαν ευνοϊκά τα άλλα αποτελέσματα θέλαμε μόνο νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού του Ντρογκμπά (που επίσης κατά σύμπτωση προερχόταν από τραυματισμό…) για να περάσουμε στους 16. Παραμονές του αγώνα πεθαίνει ο αδερφός των Γιάγια και Κόλο Τουρέ (τον ξεκάναμε και αυτόν…) και πέφτει πένθος στην ομάδα της Ακτής ! Βάζουμε ένα γκολ από μια απίστευτη γκέλα αμυντικού της Ακτής, μας ισοφαρίζουν 1-1 και αμέσως αυτός ο βλάκας ο προπονητής της Ακτής αποσύρει ανοήτως Ντρογκμπά και Ζερβίνιο, ταμπουρώνει επίσης ανοήτως την ομάδα μέσα στα καρέ της κόντρα σε μια κατάκοπη και ανήμπορη να αντιδράσει Ελλάδα και στις καθυστερήσεις με το σκορ στο 1-1 ο Σαμαράς πέφτει μόνος του μέσα στην περιοχήΠέναλτι  λέει ο κόρακας (!), ενώ θα έπρεπε να  δώσει κίτρινη κάρτα για θέατρο στο Σαμαρά,και η Ελλάδα κερδίζει και περνάει από του πουθενά στους 16 !!  Και επειδή στον άλλο όμιλο έγινε μια μεγάλη έκπληξη και ήρθε πρώτη η Κόστα-Ρίκα θα αντιμετωπίσουμε αυτή την ομάδα που δεν θεωρείται και κανένα μεγαθήριο, οπότε είναι πολλές οι πιθανότητες να πάμε και στους οκτώ !!

Πραγματικά είναι ασύλληπτες οι συγκυρίες που συμβάλλουν στο να προχωράει αυτή η ομάδα που ναι μεν έχει μεγάλη ψυχή αλλά και ελάχιστο ταλέντο. Και αυτές οι συγκυρίες ξεφεύγουν από το καθαρά ποδοσφαιρικό πλαίσιο καθώς είναι συνεχόμενες και κραυγαλέες. Δεν είμαστε απλά η πιο τυχερή εθνική ομάδα του κόσμου αλλά κάτι παραπάνω, κάτι μεταφυσικό ! Και είναι βέβαιο ότι από εδώ και πέρα  όσες ομάδες μας αντιμετωπίζουν θα πρέπει να έχουν κοντά τους σκόρδα,ξεματιάστρες και αγιασμούς, καθώς όχι μόνο κινδυνεύουν να χάσουν, αλλά κινδυνεύει και η υγεία τους !!

Για να πούμε και μια μεγάλη αλήθεια (και τώρα απολύτως σοβαρά) δεν πρέπει να ήταν τυχαία αυτή η διαιτησία που μας έδωσε την πρόκριση στους 16. Σε όσους ασχολούνται πολύ με τα μουντιάλ είναι γνωστό το τι παρασκήνιο και μαγειρέματα υπάρχουν, όπως είναι φανερό ότι το φετινό μουντιάλ είναι το πιο βρώμικο από διαιτητικής πλευράς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση περίπτωση λοιπόν αν περνούσε η Ακτή Ελεφαντοστού θα είχαμε στους 16 για πρώτη φορά τρεις ομάδες από την Αφρική (κάτι που δεν είναι καθόλου επιθυμητό στη ΦΙΦΑ) και μόλις πέντε από Ευρώπη ! Άσχημο σενάριο που όπως όλα δείχνουν η ΦΙΦΑ φρόντισε μέσω της διαιτησίας να μην πραγματοποιηθεί,περνόντας την Ελλάδα αντί της Ακτής !!


Τέλος δεν τα λέω αυτά για να απαξιώσω την εθνική Ελλάδας και  την προσπάθεια παικτών και προπονητή (ούτε έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους και μακάρι να πάνε και πιο ψηλά) αλλά για να την αναλύσω ψυχρά ως ένα απίθανο ή ανεξήγητο φαινόμενο που λαμβάνει χώρα στο  ποδόσφαιρο !  Θα μου πείτε τώρα και ποια Ελλάδα να υποστηρίξουμε ; της Χρυσής Αυγής, του Μαζιώτη και του Ξηρού ή του Σαμαρά, του Τσίπρα, του Χατζηνικολάου και του Πρετεντέρη ; Ή αυτής της Ελλάδας που όταν κάνει τέτοιες νίκες πανηγυρίζει με χυδαία και ρατσιστικά συνθήματα ; Δεν πειράζει…"κάνε πως δεν καταλαβαίνεις" που λέει και ο σοφός λαός…

Δεν υπάρχουν σχόλια: