Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Παίζεται βρώμικο παιχνίδι ! Το καθεστώς προσπαθεί τώρα να διώξει τον Παπανδρέου και να φέρει τον Σαμαρά !












Μόλις στο προηγούμενο άρθρο μας κάναμε την εύλογη διαπίστωση (που κάνει τώρα κάθε ψαγμένος Έλληνας) ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνικών ΜΜΕ έχει κάνει τώρα τελευταία μία εξωφρενική φιλονεοδημοκρατική-φιλοσαμαρική στροφή. Αυτό το εξηγήσαμε με το σκεπτικό ότι του χρωστούν ένα γραμμάτειο να τον κάνουν κάποτε πρωθυπουργό, ωστόσο αποφύγαμε να δώσουμε μία σαφή εξήγηση στο γιατί αυτό συμβαίνει τώρα και μάλιστα τόσο έντονα και στο γιατί το κάνουν ακόμα και παραδοσιακά ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕ και κυρίως δεν απαντήσαμε γιατί, εκτός από το φιλο-ΝΔ κλίμα,έχει δημιουργηθεί και ένα έντονο αντι-Παπανδρέου κλίμα.Αυτό το έκανα γιατί ήθελα πρώτα να βεβαιωθώ πριν κάνω μία υπεύθυνη και σοβαρή διαπίστωση.

Όπως έχω ξαναγράψει ο Παπανδρέου ήταν για χρόνια ο αγαπημένος των καθεστωτικών ΜΜΕ και των μεγαλοδιαπλεκόμενων ολιγαρχών που συνήθως ελέγχουν τα τελευταία,της αριστεράς, του Ρωσοκινέζικου άξωνα (κάτι που θέλωντας να κρύψουν κάποια φερέφωνα τον αποκαλούσαν εσκεμμένα φιλοαμερικανό) και των μυστικών υπηρεσιών και που είχε τρομερή αβάντα από όλους αυτούς στην προσπάθειά του να ανέλθει στην πρωθυπουργία, αλλά και αφού έγινε πρωθυπουργός και μέχρι και πολύ πρόσφατα. Να θυμίσω ότι είναι αυτός που ανέβηκε στην εξουσία με τριτοκοσμικά αριστερίστικα συνθήματα και ρητορεία (ανάλογη του πατέρα του), ο ίδιος που είχε άψογες σχέσεις (έως και σε βαθμό υποτέλειας) με τα κόμματα της αριστεράς, που έχει στο απυρόβλητο και την ακροδεξιά (ΛΑΟΣ-Χρυσή Αυγή) και αυτός που μας έφερε τους φασίστες Κινέζους επενδυτές για να εκμεταλλευτούν την κρίση και να αγοράσουν την Ελλάδα κοψοχρονιά, επιβάλοντας τους νεοαποικιακούς τους όρους.
Έχει επίσης δώσει μεγάλη εξουσία και υπουργεία στη φράξια του τριτοκοσμικού αριστερού ΠΑΣΟΚ (ή μήπως οι κύριοι συμβουλάτορές του δεν είναι οι Λαλιώτης,Ραγκούσης,Χρυσοχοϊδης κλπ ;) και έχει υπουργοποήσει τη Μπιρμπίλη του Συνασπισμού και της έχει αναθέσει τη βρώμικη δουλειά της καταστροφής και του σαμποτάζ σε οτιδήποτε έχει απομείνει από επενδύσεις και βιομηχανία σε αυτή τη χώρα, επάνω μάλιστα στη μεγάλη κρίση και την ίδια στιγμή αυτός ο ψευτοαριστερούλης της πλάκας φορολογεί αβάσταχτα τις επιχειρήσεις που γι'αυτόν τον λόγο φεύγουν σιγά,σιγά απ'την Ελλάδα. Είναι επίσης ο ίδιος άνθρωπος που έσφυξε με μεγάλη χαρά το χερί του Ιρανού ναζι δικτάτορα Αχμαντινετζάντ την ώρα που ο πολιτισμένος κόσμος όχι μόνο δεν συζητάει με αυτόν τον φασίστα, αλλά τον απεχθάνεται. Και τέλος είναι ο ίδιος Παπανδρέου που χειρίστηκε ως τώρα με τελείως απατεωνίστικο και προβοκατόρικο τρόπο την οικονομική κρίση, συχνά εκτελόντας Ρώσικες εντολές (θυμηθείτε την προτρπή Μεντβέντεφ για είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ,κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε) και φουντώνοντας ταυτόχρονα έντεχνα το αντιδυτικό και αντιγερμανικό μίσος μέσα στην Ελλάδα. Και φυσικά όλοι ξεχνούν πως πρόκειται για τον γιό του Ρώσου αρχιπράκτορα πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.

Πολύ καλά αριστερά (ή μήπως εθνικοσοσιαλιστικά ;) διαπιστευτήρια λοιπόν για τον Παπανδρέου, κάτι που στην τριτοκοσμική,αναχρονιστική και όλο και περισσότερο εκφασιζόμενη Ελλάδα είναι διαβατήριο για μεγάλη καριέρα...Έτσι είναι προφανές σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πως όσο ο Παπανδρέου έκανε τα κέφια όλων αυτών των αδίστακτων απολάμβανε μεγάλης υποστήριξης και ασυλίας από τα ΜΜΕ που αποδεδειγμένα μπορούν να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις. Αυτή η υποστήριξη συνεχιζόταν και μέχρι πριν λίγο καιρό, μολονότι ο Παπανδρέου με την ηλίθια πολιτική της ακινησίας και των μεσοβέζικων λύσεων και μεταρυθμίσεων οδηγούσε την Ελλάδα στην καταστροφή.
Όμως ξαφνικά πριν λίγο καιρό τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν και όχι μόνο να αβαντάρεται κραυγαλέα η Σαμαρική ΝΔ, αλλά και να πολεμιέται ο Παπανδρέου. Είναι φανερό στους πιο μυημένους της πολιτικής ότι το σάπιο καθεστώς που τόσον καιρό τον υποστήριζε, τώρα θέλει να τον διώξει από την εξουσία επειγόντως και να φέρει τον Σαμαρά. Για αυτό που γράφω σιγουρεύτηκα 100% όταν άκουσα μετά την προχθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τον Τσίπρα-δηλαδή τον επικεφαλής ενός κόμματος που βρίσκεται στον πυρήνα του ιδιότυπου καθεστότως-να ζητάει ευθέως τη φυγή του Παπανδρέου. Αυτό ο Τσίπρας δεν θα το έκανε ποτέ αν η πανίσχυρη αριστερά δεν είχε αποφασίσει να πιέσει καταστάσεις για να διώξει τον Παπανδρέου και να φέρει τον Σαμαρά. Άραγε γιατί συμβαίνει αυτό; Τι απρόοπτο συνέβη τον τελευταίο καιρό και τα πράγματα άλλαξαν τόσο πολύ προς το χειρότερο για τον Παπαανδρέου ;

Η δική μας εκτίμηση-που πραγματικά πιστεύω ότι δεν πέφτει και πολύ έξω, λόγω της καλής γνώσης που έχω της λειτουργίας της καθεστωτικής πολιτικής πραγματικότητας και των βυζαντινών ραδιουργιών της-είναι ότι το καθεστώς είναι αποφασισμένο να τελειώνει σύντομα με τον Παπανδρέου (αφού πρώτα τον έστειψε σαν λεμονόκουπα και εκμεταλλεύτηκε την πολιτική του ανυπαρξία) και θα χρησιμοποιήσει όλα του τα όπλα για να πετύχει τον βρώμικο στόχο του. Οι λόγοι που οδήγησαν λοιπόν στη ρήξη εκτιμώ πως πρέπει να είναι οι εξής:

1)Το Ελληνικό βαθύ κράτος και ειδικά η αριστερά στην πραγματικότητα επιθυμούν τη δεδομένη στιγμή αναδιάρθρωση του χρέους και με την Ευρωπαϊκή συναίνεση,γι'αυτό και όχι τυχαία αυτή η άποψη έχει γίνει πολύ δημοφιλής τον τελευταίο καιρό στα Ελληνικά ΜΜΕ. Κάτι τέτοιο σημαίνει βέβαια χρεοκοπία της χώρας, που σημαίνει ότι πλέον οι φίλοι τους Κινέζοι και Ρώσοι και οι χώρες δορυφόροι τους θα μπορούν να έρχονται και να αγοράζουν οτιδήποτε πωλείται (γη,ακίνητα,επιχειρήσεις,κρατικούς φορείς κλπ.) σε εξευτελιστηκή τιμή και καθιστώντας την Ελλάδα αποικία τους. Παραδόξως όμως ο Παπανδρέου μετά από ενάμιση χρόνο ακινησίας φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει την ύστατη στιγμή σε πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το μνημόνιο που θα μπορούσαν υπό προυποθέσεις να σώσουν τη χώρα και να συγκρουστεί με τα συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον μοιάζει ειλήμμένη απόφαση η μείωση του κράτους, μέσω ιδιοτικοποήσεω,απολύσεων και κατάργησης άχρηστων δημόσιων οργανισμών. Στο στόχαστρο μάλιστα έχουν μπει και οι μέχρι τώρα ανέγγιχτες ΔΕΗ,ΟΠΑΠ και ίσως και οι ΔΕΚΟ. Γι'αυτό και ο Παπανδρέου ζητάει τώρα πολιτική συναίνεση για να σωθεί η χώρα και γι'αυτό τα 4 καθεστωτικά κόμματα (αλλά και ένα κομμάτι του ίδιου του ΠΑΣΟΚ) δεν του τη δίνουν.Μόλις σήμερα μάλιστα μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δήλωσε απογοητευμένος από τη στάση των άλλων κομμάτων και πως αν δεν τον στηρίξουν θα προχωρήσει μόνος του για να σώσει τη χώρα. Αν όμως εφαρμοστεί το μνημόνιο από τον Παπανδρέου και αποφευχθεί τελικά η αναδιάρθρωση, τότε θα χαθεί οριστικά και το μεγάλο και δεδηλωμένο όνειρο της αριστεράς που είναι η κρατικοποίηση των τραπεζών και η συμμετοχή της σε ένα τέτοιο μεγάλο "φαγοπότι", κάτι που θα γίνει σχεδόν σίγουρα σε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους. Να λοιπόν ένας ακόμα λόγος που η αριστερά επιθυμεί αναδιάρθρωση και όχι μεταρρυθμίσεις που θα σώσουν τη χώρα (πέρα φυσικά από το ξεβώλεμα των διακομματικών κρατικοδίαιτων τεμπέληδων,παρασίτων συνδικαλιστών και άλλων). Αυτός είναι και ο σοβαρότερος λόγος της ρύξης του καθεστώτος με τον Παπανδρέου,ο οποίος δεν τους ακούει πλέον,αλλά όχι και ο μοναδικός.

2)Η άρνηση του Παπανδρέου στις εκκλήσεις των συμβουλατόρων του και άλλων καθεστωτικών για να κάνει εκλογές μέχρι τον περασμένο Απρίλιο φαίνεται ότι εκνεύρισε το καθεστώς. Κάτι τέτοιο θα έδινε την ευκαιρία στα δύο κομματικά επιτελεία να εκκαθαρίσουν τους αντικαθεστωτικούς από τις λίστες των υποψηφίων, καθώς οι εκλογές θα γίνονταν με λίστα. Επίσης έτσι πιθανότατα θα πετούσαν και έξω απ'τη βουλή τη Δημοκρατική Συμμαχία της Μπακογιάννη που δεν τη θέλουν μέσα για να μην σπάσει το πεντακομματικό καθεστώς και αυτό ίσως να γινόταν διότι αυτό το νέο κόμμα δεν είναι ακόμα έτοιμο για εκλογική αναμέτρηση.

3)Η άρνηση του Παπανδρέου στην αμυντική-γεωστρατιγική συμμαχία που του πρότεινε πρόσφατα ο Πούτιν, κάτι που είναι θανάσιμο αμάρτημα για το καθεστώς. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που πολεμόνται κόμματα και αρχηγοί τους επειδή ήταν φιλοδυτικοί ή όχι αρκετά Ρωσόφιλοι ή Σοβιετικόφιλοι. Φυσικά ο Παπανδρέου μια χαρά εξυπηρετούσε ως τώρα τα συμφέροντα Ρωσίας και Κίνας και ούτε είναι φιλοδυτικός, αλλά να που παραδόξως έχει ο καιρός γυρίσματα και αυτό κάποιοι δεν του το συγχωρούν.

4)Το θέμα Πάγκαλου με το οποίο έχουμε ξανασχοληθεί,καθώς ο Παπανδρέου δεν ακούει τις παραινέσεις της αριστεράς (αυτή είναι κυρίως που τον μισεί γιατί την ξεσκεπάζει), αλλά και της ΝΔ να τον αποπέμψει ευθέως ή μέσω ανασχηματισμού και έτσι το καθεστώς είναι πολύ ενοχλημένο.

5)Τέλος το σχετικό φρένο που προσπαθεί να βάλει στούς ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,ενισχύοντας σηματικά τον ρόλο του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο δημόσιο,έχει επίσης ενοχλήσει τα επιτελεία των άλλων τεσσάρων κομμάτων-και όχι μόνο- που βλέπουν εκνευρισμένοι το φαγοπότι των ημετέρων να στερεύει, αλλά και ενός κομματιού του ίδιου του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο έχει ενοχλήσει και η αδράνεια και κωλυσιεργεία της κυβέρνησης σε ότι αφορά κάποιες κρατικοφασιστικές επενδύσεις του Ιρανόφιλου Κατάρ στην Ελλάδα που οδηγούνται προς ματαίωση.

Το σίγουρο είναι λοιπόν ότι υπάρχει σοβαρή ρήξη του πολιτικού καθεστώτος με τον Παπανδρέου και ότι ζούμε ήδη ένα ιδιότυπο πολιτικό και δημοσιογραφικό πραξικόπημα,καθώς το Ελληνικό βαθύ κράτος και η Ρωσία επιθυμούν ανοιχτά πια την πτώση του Παπανδρέου που πλέον κάνει του κεφαλιού του και τον ερχομό του αρχιδιαπλεκόμενου Σαμαρά που τον έχουν σίγουρο.Βέβαια ο Παπανδρέου δεν έγινε ξαφνικά κανένας δημοκράτης και ήδη έχει κάνει ζημιά στη χώρα μας με τις ανοησίες του και φυσικά θεωρώ και αμφίβολο το κατά πόσο θα αντέξει στις πιέσεις και θα κάνει σωστά αυτά που ξεκινάει για να σωθεί η χώρα ή θα υποκύψει για να παραμείνει στην εξουσία. Εμείς πάντως θα τον στηρίζουμε μόνο αν βλέπουμε ότι συνεχίζει να είναι σε δρόμο σύγκρουσης-έστω και δειλής-με το κατεστημένο και ότι προσπαθεί να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και αυτό διότι-παρότι του έχω σούρει πoλλά απ'αυτό το blog-προέχει η σωτηρία της χώρας που βρίσκεται ένα βήμα πριν την άβυσσο.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Πρωθυπουργός με το στανιό !







Πάντα είχα την αίσθηση ότι το ανατολικού τύπου κατεστημένο που κυβερνάει την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια χρωστάει ένα γραμμάτιο στον Αντώνη Σαμαρά που κάποτε θα του το ξεπληρώσει, κάνοντας τον πρωθυπουργό .Αυτό ξεκίνησε όταν ο τελευταίος το 1993 ανέτρεψε τη γενικά φιλοδυτική και φιλοαναπτυξιακή κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα Κόκκαλη και Αλαφούζου (πολύ πριν αυτός το γυρίσει σε φιλελεύθερο και οικολόγο…) ,αλλά και της Ρωσίας που δεν τον ήθελαν, έτσι έγινε τότε κατανοητό στους πιο μυημένους ότι ο Σαμαράς κάποτε (έστω και στο μακρινό μέλλον) θα ανταμειφθεί για της υπηρεσίες του…

Και μπορεί η πολιτική άνοιξη να απέτυχε οικτρά και να φάνηκε προσωρινά ότι ο Σαμαράς εξαφανίζεται από το πολιτικό προσκήνιο, όμως με τη βοήθεια του φιλοκαγκεμπίτη προβοκάτορα Καραμανλή ο Σαμαράς ξαναγύρισε στη Ν.Δ. και έτσι το σχέδιο μπήκε σιγά,σιγά σε εφαρμογή. Μόλις ο Καραμανλής συνετρίβη στις προηγούμενες εκλογές το βαθύ κράτος είχε έτοιμο τον Σαμαρά για διάδοχο. Έτσι μετά από μία πρωτοφανή ομοφωνία όλου το πολιτικού και δημοσιογραφικού κατεστημένου (από την άκρα δεξιά,μέχρι την άκρα αριστερά) κατάφεραν μέσω της επιρροής των ΜΜΕ να τον βγάλουν αρχηγό αν και αποστάτης και αποτυχημένος. Αλλά επειδή δεν είχαν κάποια θετικά στοιχεία του Σαμαρά για να προβάλλουν (αφού δεν υπάρχουν…),ακολούθησαν την τακτική της επίθεσης και συκοφάντησης της Μπακογιάννη για να πετύχουν τον στόχο τους. Αφού τα κατάφεραν, έγινε στη συνέχεια φανερό από τις δημοσκοπήσεις ότι ο Σαμαράς δεν τραβάει-καθώς ο Ελληνικός λαός παρά τα πολλά ελαττώματά του έχει ξεφύγει από τον λαϊκισμό της δεκαετίας του 80’- παρά την πραγματικά πρωτοφανή στήριξη που είχε από τα Νεοδημοκρατικά ΜΜΕ και ήταν μάλιστα πρωτοφανές για κόμμα της αντιπολίτευσης ότι ο αρχηγός του παρουσιάζεται στις δημοσκοπήσεις πιο αντιδημοφιλής και από τον πρωθυπουργό (τον πρωθυπουργό μίας κακής κυβέρνησης) και έτσι το επιτελείο της ΝΔ και των τσιρακιών της άρχισε να θορυβείται.

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε για κάποιον λόγο την πλειοψηφία των Ελληνικών ΜΜΕ κάθε απόχρωσης να αρχίζουν να εγκαταλείπουν τον άλλο αγαπημένο τους Γιωργάκη Παπανδρέου και να αβαντάρουν τον Σαμαρά. Τόσο απροκάλυπτα και συντονισμένα που το μυαλό μου γυρίζει στο μακρινό 1993 και θαρρώ πως έχει έρθει η ώρα να ανταμηφθεί για την αποστασία του μετά από 18 χρόνια και να γίνει και αυτός πρωθυπουργός ! Ως και ο μέχρι πρότινος ΠΑΣΟΚτζής Πρετεντέρης αρχίζει τώρα να υιοθετεί Σαμαρικές θέσεις πως το μνημόνιο απέτυχε ή πως οι προτάσεις του Σαμαρά για την οικονομία είναι σωστές και έτσι αυτές οι γελοίες Σαμαρικές θέσεις γίνονται και η εθνική γραμμή. Για να μην μιλήσουμε βέβαια για τη φασιστοφυλάδα «Αυριανή» που είναι τώρα η πιο ακραιφνώς Σαμαρική,τον ΑΝΤ1,τον Τράγκα,τον Χατζηνικολάου και άλλους ελευθέρας βοσκής σκουπιδο-δημοσιογράφους από κάθε ΜΜΕ. Έως και το χριστιανοφασιστικό blog Ελλάς-ορθοδοξία το έχει γυρίσει τώρα Σαμαρικό. Και αυτά είναι μόνο λίγα παραδείγματα αυτής της σύγχρονης νεοελληνικής δημοσιογραφικής-και όχι μόνο-τρέλας. Και φυσικά όπως είπαμε είναι ο μοναδικός αρχηγός στην ιστορία της ΝΔ που δεν έχει καμία εσωτερική αντιπολίτευση από τα δικά της ΜΜΕ. Τώρα τελευταία μπήκαν και οι δημοσκοπήσεις στο παιχνίδι, με αποκορύφωμα μία τελευταία που έβγαλε η «real news» της ελεεινής καθεστωτικής μαϊμούς της δημοσιογραφίας Χατζηνικολάου, που δείχνει ισοψηφία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τώρα τελευταία μάλιστα βλέποντας την κατρακύλα και τη συρίκνωσή του κόμματός του και εβρισκόμενος συγχηση ο Σαμαράς αρχίζει να το πάίζει πιο φιλελεύθερος και να αντιγράφει τη Μπακογιάννη σε κάποιες από τις προτάσεις του, αλλά και το "καταραμένο"μνημόνιο το οποίο τόσο κατηγορεί !

Πολύ φοβάμαι λοιπόν ότι το Ελληνικό βαθύ κράτος έχει ήδη πάρει την απόφασή του-αφού πρώτα έστυψε τον Παπανδρέου σαν λεμονόκουπα-που είναι Σαμαράς πρωθυπουργός. Δυστυχώς αυτοί οι αδίστακτοι καιροσκόποι (μυστικές υπηρεσίες,δημοσιογράφοι,διαπλεκόμενοι και λοιποί) και υπηρέτες ντόπιων και ξένων συμφερόντων συνεχίζουν να παίζουν άσχημα παιχνίδια επάνω στο πληγωμένο κορμί της χώρας μας, την ώρα που αυτή βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο. Το μόνο που μας λείπει αυτή τι στιγμή είναι να πάμε από τον ανύπαρκτο και ανίκανο Παπανδρέου στον επικίνδυνο ακροδεξιό, λαϊκιστή και τριτοκοσμικό Σαμαρά. Μένει να δούμε αν ο Ελληνικός λαός θα δείξει επιτέλους ωριμότητα στην ψήφο του και αν θα στείλει τον Σαμαρά εκεί που ανήκει-παρά τα σχέδια του βαθέως κράτους-δηλαδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ειδάλλως δεν ξέρω τι άλλο θα δούμε σε αυτή την τρελή χώρα…

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η βλακεία είναι αήττητη !




Και τώρα που μας τελείωσε ο Μπίν Λάντεν τι θα λένε οι αντιαμερικανοί συνωμοσίολόγοι μας ;
Να θυμίσω ότι μία δεκαετία πριν, τη σχετικά εμφανή μοχθηρότητα και χαιρεκακία για το χτύπημα στους δίδυμους πύργους σε ένα μεγάλο τμήμα των διαμορφωτών της Ελληνικής κοινής γνώμης (που συνήθως έχουν θητεύσει στην ΚΝΕ…)και του Ελληνικού πληθυσμού διαδέχτηκε η συνωμοσιολογία και οι θεωρίες της, ότι το χτύπημα της 11 ης Σεπτεμβρίου 2001 το έκαναν μόνοι τους οι Αμερικανοί για να μπορέσουν να μπουν μετά στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ (παρότι στην πραγματικότητα ο πόλεμος στο Ιράκ ήταν προαποφασισμένος από πολύ πιο πριν) και ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν αθώος ή ότι το έκανε ο Μπιν Λάντεν για λογαριασμό των Αμερικανών (!!) και πως γι’αυτό δεν τον συλλαμβάνουν και σιγά,σιγά αυτές έγιναν και οι κυρίαρχες απόψεις μέσα στον Ελληνικό λαό για το ζήτημα. Μάλιστα οι εν Ελλάδι συνωμοσιολόγοι στηρίχθηκαν και σε κάποιες περιθωριακές Αμερικάνικες και άλλες ξένες απόψεις (κυρίως σε κάποια ντοκιμαντέρ και απόψεις ανθρώπων που ανήκουν σε ακραίες οργανώσεις ή ιδεολογίες) που προπαγάνδιζαν ή υπονοούσαν παρόμοια πράγματα. Η διαφορά είναι ότι στις άλλες χώρες αυτές οι απόψεις παρέμειναν σχετικά περιθωριακές ενώ εδώ έγιναν πλειοψηφικό ρεύμα. Τώρα όπως καταλαβαίνετε, μετά τη δολοφονία του Μπίν Λάντεν καμία από αυτές τις θεωρίες δεν στέκει και το έρωτημα είναι τι θα λένε τώρα όλοι αυτοί; Tι ρωτάω ; Σίγουρα όλο και κάτι θα βρουν για να λένε και πάλι…άλλωστε η βλακεία είναι αήττητη !!

Αλλά πέρα από την πλάκα, όλος αυτός ο φανατισμός και η υστερία είναι συμπτώματα μίας μη υγιούς κοινωνίας. Έχουμε ξαναμιλήσει άλλωστε πολλές φορές για την ιδεολογική κυριαρχία της άκρας αριστεράς στην Ελλάδα που συνδιαζόμενη με τα συνήθως ακροδεξιά αντανακλαστικά μας και τις θεωρίες συνομωσίας στις οποίες συνηθίζουμε να καταφεύγουμε- χωρίς πρώτα να εξετάσουμε τη φωνή της λογικής-φτιάχνουν έναν αχταρμά ακροδεξιών και ακροαριστερών συμπλεγμάτων, συνδιαζόμενο με φανατισμό και θεωρίες συνομωσίας. Διαβάστε και ένα ενδιαφέρον άρθρο πάνω σε όλα αυτά που γράφτηκε το 2004 και ασχολείται με αυτές τις παθογένειες της χώρας μας